HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η πρώτη Ελεύθερη πόλη Γιορτάζει - Τα Καλάβρυτα και κάθε γωνία των Καλαβρύτων σημαιοστολισμένα (ΦΩΤΟ)

Στα γιορτινά η πόλη των Καλαβρύτων για να τιμήσει τον πολιούχο και προστάτη των Καλαβρύτων Άγιο Αλέξιο και τα 200 χρόνια από την έναρξη του ...



Στα γιορτινά η πόλη των Καλαβρύτων για να τιμήσει τον πολιούχο και προστάτη των Καλαβρύτων Άγιο Αλέξιο και τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την Ελευθερία στο Ιερό Μοανστήρι της Αγίας Λαύρας. Λάβαρα και σημαίες παντού με το επετειακό λογότυπο των Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια και πανό όπου παρουσιάζονται τα ιστορικά μας μνημεία και το Λάβαρο του 1821. Λάβαρα και σημαίες και λάβαρα τοποθετούνται σε όλα τα χωριά των Καλαβρύτων.

Αναπαράσταση
Σήμερα το απόγευμα στις 7:30, για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, πραγματοποιείται πιστή αναπαράσταση, της έναρξης της επανάστασης του 1821, από την Ιστορική Μόνη της Αγίας Λαύρας.
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα αναμεταδώσει ζωντανά την αναπαράσταση μέσα από το κανάλι του Δήμου Καλαβρύτων, στις 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:30 για να την παρακολουθήσετε ζωντανά. 
Να σημειώσουμε οτι η αναπαράσταση θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία κόσμου και όλοι οι συμμετέχοντες, όπως και όσοι προβλέπονται να καλύψουν την αναπαράσταση θα έχουν κάνει προηγουμένως τεστ κορωνοϊού.

Εορτή Αγίου Αλεξίου
Σήμερα το βράδυ στην Ιερά Μονή Αγία Λαύρας θα τελεστεί αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Αλεξίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ.Ιερωνύμου και αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου, η Κάρα του Αγίου θα μεταφερθεί από τον Ηγούμενο της Μονής γέροντος Ευσεβίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και θα τελεστή η Ιερά Ακολουθίαν των προηγιασμένων

Απελευθέρωση Καλαβρύτων
Την Κυριακή 21 Μαρτίου ημέρα που πρίν 200 χρόνια απελευθερώθηκε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, τα Καλάβρυτα, θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, Θεία Λειτουργία (Κυριακή της Ορθοδοξίας), στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. Ιερωνύμου και θα ακολουθήσει Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων. Ομιλία θα εκφωνήσει ο Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.