Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτά κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι

Ανοίγουν από σήμερα Δευτέρα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Οι πελάτες θα μπορούν να μεταβαίνουν υπό προϋποθέσεις, τόσο σε κομμωτήριο του ...



Ανοίγουν από σήμερα Δευτέρα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Οι πελάτες θα μπορούν να μεταβαίνουν υπό προϋποθέσεις, τόσο σε κομμωτήριο του δήμου όπου διαμένουν, όσο και σε κάποιο που εδρεύει σε άλλο δήμο στέλνοντας υποχρεωτικά SMS.
Έτσι, ο πελάτης θα στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή «6». Στη συνέχεια το κομμωτήριο θα πρέπει να στείλει μήνυμα επιβεβαίωσης του ραντεβού όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα.
Σε περίπτωση ελέγχου για τη μετακίνηση θα πρέπει να επιδείξει και το μήνυμα που έστειλε για ραντεβού και το μήνυμα της επιβεβαίωσης από την επιχείρηση.
Εξυπακούεται ότι η επίσκεψη στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Εκτός από τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες περιποίησης άκρων από το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.
Εκεί θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6», είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Παράλληλα από το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός  εάν αφορά σε οικογένειες. Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.
Yπενθυμίζεται ότι ήδη από το Σάββατο επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.
Τέλος, από την Κυριακή, 21 Μαρτίου, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Τα SMS
Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να στείλουν SMS με κωδικό μετακίνησης στο 13033 καθώς έχουν ειδικές βεβαιώσεις (τύπου Α). Οι μετακινήσεις τύπου Β (μεμονωμένες), ωστόσο, απαιτούν την αποστολή SMS στο 13033 (ή, εναλλακτικά, εκτυπωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης).
Να σημειωθεί ότι οι πολίτες πρέπει να επισκέπτονται την ειδική πλατφόρμα του gov.gr προκειμένου να ενημερώνονται για το επίπεδο κινδύνου στο οποίο κατατάσσεται η περιοχή τους, καθώς και τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας. 
Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6, που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Επίσης για ψάρεμα και μετάβαση σε αρχαιολογικό χώρο ή πάρκο.
Μετά το SMS θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή SMS στο 13033 είναι δωρεάν. Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr
Το πρόστιμο για την περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπολογίζεται στα 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.