Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές

 Υπογειοποίηση καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ σε κρίσιμες περιοχές, όπου τα καλώδια, για λόγους ασφαλείας, πρέπει να είναι υπόγεια, προανήγγειλε κατά τ...

 Υπογειοποίηση καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ σε κρίσιμες περιοχές, όπου τα καλώδια, για λόγους ασφαλείας, πρέπει να είναι υπόγεια, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή του κόσμου.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ότι η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε χρόνια προβλήματα στα δίκτυα υποδομής και αναφέρθηκε στις πρόνοιες της κυβέρνησής του, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν. «Έχουμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές, όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια».


«Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης. Δεν χρειάζεται να πω αυτά τα οποία ήδη έχουν γίνει σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, το γεγονός ότι έχουμε πια γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σημαντικές επενδύσεις που γίνονται στην Πολιτική Προστασία, σημαντικές επενδύσεις που γίνονται ως προς τη δυνατότητά μας να προβλέπουμε καιρικά φαινόμενα» συνέχισε.
«Κατασκευάζουμε ένα δίκτυο 80 μετεωρολογικών σταθμών και δέκα ραντάρ με αισθητήρες και κάμερες, για να μπορούμε να προβλέπουμε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και σε τοπικό επίπεδο τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Να πω και κάτι ακόμα όμως. Κρίσιμες τέτοιες στιγμές, όπου η οργή του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη και μικρές λεπτομέρειες αποκτούν την ξεχωριστή τους σημασία, οι υπηρεσίες πρέπει να οργανώνουν ένα καλύτερο και φιλικότερο σύστημα επικοινωνίας, οι οργανισμοί πρέπει να μπορούν να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών και οι οργανισμοί οφείλουν -όπως πιστεύω ότι από ένα σημείο και πέρα έγινε- να ενημερώνουν να καθοδηγούν και να συμπαραστέκονται στους πολίτες, να αποδεικνύουν δηλαδή ότι αυτοί οι οργανισμοί που διαχειρίζονται κρίσιμες δημόσιες υποδομές, βρίσκονται τελικά στην υπηρεσία του πολίτη».
«Ταυτόχρονα» είπε, «θέλω επίσης να επισημάνω ότι η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75% και πριν χτυπήσει αυτή η μεγάλη κακοκαιρία, είχε ήδη δρομολογηθεί από την επιχείρηση -από το ΔΕΔΔΗΕ και από τη μητρική επιχείρηση τη ΔΕΗ- ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου μας, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων σε βάθος δεκαετίας».
«Αυτό σημαίνει ότι ήδη από το ‘21 ο ΔΕΔΔΗΕ διπλασιάζει τις επενδύσεις τις οποίες κάνει στο δίκτυο του, στα παραδοσιακά δίκτυα, αλλά προσθέτοντας και νέες ψηφιακές δυνατότητες που τόσο σημαντικές θα είναι για την επόμενη μέρα. Τα λέω αυτά σε όσους μας ασκούν σήμερα κριτική, αλλά μας παρέδωσαν το 2019 μία ΔΕΗ στα όριά της χρεοκοπίας και έναν ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος δεν είχε καν φροντίσει να κάνει παραγγελίες στύλων τότε, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες τρέχουσες ανάγκες της Επιχείρησης» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.