HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Κλειτορία διεκδικεί την δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος - Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου

  Προς: τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας,            τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλο             τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ...

 

Προς: τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας,
           τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλο
            τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων κ. Θεοδ. Νασιώτη
            τα Μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Κλειτορίας
Κοιν.: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γραφείο Υπουργού
            Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη,
            Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΓΟ-Δήμητρα 
            
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
Κλειτορία, 
Κύριοι,
Με αφορμή την ενημέρωση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, στην 2η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν σε ανώτερα και ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια προκειμένου να υποστηριχθεί η ίδρυση Γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα και έχοντας υπόψη:
1. Τις προεκλογικές εξαγγελίες του ίδιου και της παράταξής του περί ισόρροπης ανάπτυξης όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας.
2. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της πρωτογενούς παραγωγής στον τομέα του γάλακτος του δήμου Καλαβρύτων παράγεται από τις δημοτικές ενότητες Κλειτορίας, Παΐων και Αροανίας.
3. Το γεγονός ότι στην περιοχή μας λειτουργεί ήδη από το 1951 μονάδα παραγωγής γάλακτος, με δυνατότητα επεξεργασίας 20 τόνων γάλακτος ημερησίως, η οποία διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας εξελιγμένες μεθόδους παράγει  ευρείας γκάμας γαλακτοκομικά προϊόντα, έχοντας πλέον  εδραιώσει τη θέση της στην Ελληνική αγορά ενώ παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφεια, πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Αμερική, Αυστραλία, Αραβικά Εμιράτα και Γερμανία.   
4. Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της παραπάνω μονάδας κ. Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος στέκεται αρωγός στην ίδρυση Γαλακτοκομικής σχολής στην Κλειτορία, δηλώνοντας θετικός στο να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για πρακτική άσκηση των σπουδαστών.
5. Το γεγονός ότι στην Κλειτορία υπάρχει η μαθητική εστία η οποία αποτελείται από δύο πτέρυγες και χωρίς καμία παρέμβαση, μετατροπή ή κόστος, μπορεί να φιλοξενήσει και να σιτίσει τουλάχιστον εκατό (100) σπουδαστές.
Με δεδομένη και τη βούληση μας να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους και να συνεχίσουν να εξασκούν με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους το επάγγελμα των παππούδων και των πατεράδων τους ως τεχνίτες Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας, αφού έτσι θα τους παρέχεται η δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να ενισχύσουν έτσι τόσο την τοπική οικονομία, όσο και την οικονομία ολόκληρου του δήμου μας.
Θεωρούμε ότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου η Επαγγελματική Σχολή Γάλακτος να ιδρυθεί στην Κλειτορία και καλούμε:
το Συμβούλιο Κοινότητας Κλειτορίας να καταθέσει πρόταση και να εισηγηθεί σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων 
τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καλαβρύτων να στηρίξουν την συγκεκριμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και
το δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η ίδρυση της Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στην Κλειτορία.
τους Βουλευτές του Νομού Αχαΐας να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια με όποιο τρόπο κρίνουν απαραίτητο, προκειμένου να στηριχθεί και να βρει ανταπόκριση  η συγκεκριμένη πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.