HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αποχώρηση από τον Συνεταιρισμό, με μια συγκινητική επιστολή, μετά από 37 χρόνια προσφοράς

Αποχώρηση -με μια συγκινητική επιστολή- μετά από 37 χρόνια προσφοράς, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συ...



Αποχώρηση -με μια συγκινητική επιστολή- μετά από 37 χρόνια προσφοράς, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"       

Πιστός στη δέσμευση που είχε αναλάβει προεκλογικά το 2019, προς τους συμπολίτες και συνεταιριστές και ενώ ήδη βάδιζε στα 38 έτη μιας αδιάλειπτης προσφοράς και παρουσίας - από τη θέση του Γενικού Διευθυντή- ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με μια συγκινητική επιστολή του, αποχώρησε πρόσφατα (6/1/2021) από το τιμόνι του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων.

Στην επιστολή αποχώρησης, από τη θέση του Γεν. Διευθυντή του Συνεταιρισμού, λόγω συνταξιοδότησης, ο Δήμαρχος κ.Παπαδόπουλος αναφέρει προς το Δ.Σ. του ΑΓΣ που αντιπροσωπεύει σήμερα 1.300 παραγωγούς κτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους, στα Καλάβρυτα: «Παρακαλώ μαζί με την παραίτησή μου, να δεχθείτε εσείς τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι σε αυτήν, τα ειλικρινή αισθήματα ευχαρίστησης που με διέπουν για την συνεργασία μας. Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας εκφράσω ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι, μαζί με τους εκάστοτε εργαζόμενους και  τις διοικήσεις της Ενωσης, αγωνιστήκαμε για την προστασία και προάσπιση του αγροτικού εισοδήματος και ότι σε αυτόν τον αγώνα συνέβαλα και εγώ, από τη θέση που μου εμπιστευτήκατε». 

Και καταλήγει, μαζί με τις ευχαριστίες του: «Παρακαλώ να δεχθείτε τη δήλωσή μου ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σας σε αυτόν τον αγώνα».            

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
Από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συνεταιρισμού ο οποίος έχει κατακτήσει σήμερα την αγορά πανελλήνια και με όπλο επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο Αθ. Παπαδόπουλος μετέτρεψε  τη Φέτα Καλαβρύτων στο ισχυρότερο brand σε πανελλήνιο επίπεδο προσφέροντας παράλληλα τις υψηλότερες τιμές παραγωγού ακόμη και κατά την
περίοδο οικονομικής κρίσης την οκταετία 2010-2018 αλλά και σήμερα που η πανδημία έχει θέσει τους δικούς της φραγμούς στην εγχώρια παραγωγή αλλά και τις εξαγωγές προϊόντων.
Με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), στην Αθήνα και σημαντική θητεία, υπεύθυνος Λογιστηρίου στην εταιρία COSMOCAR Α.Ε. για την περίοδο 1971-1981, ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος επέστρεψε το Νοέμβριο του 1983 στα Καλάβρυτα και ανέλαβε την διεύθυνση του Συνεταιρισμού.
Μετά από ένα διάλλειμα κατά τα έτη 2012-2016 κατά την οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση και κατασκευή μιας νέας τυροκομικής μονάδας στην περιοχή της Αμφιλοχίας της ΑΜΦΙΓΑΛ, ανέλαβε εκ νέου Διευθυντής του Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων τον Μάιο του 2016, βάζοντας της σφραγίδα του στους νέους εξωστρεφείς και εξαγωγικούς προσανατολισμούς του. 
Κατά την θητεία του ο Αθ. Παπαδόπουλος κράτησε σταθερά μια πορεία προς τα εμπρός. Κατά τις εποχές της ευμάρειας που θόλωσαν όμως την εικόνα του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα -ευτυχώς όχι όμως της πρώην Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων και νυν Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων- αλλά και σε περιόδους κρίσης και αμφισβήτησης.    
Με σύμμαχο και συνοδοιπόρο την οικογένεια Σκλαβενίτη την συνεργασία με την οποία ο ίδιος εγκαινίασε, η Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων κατέκτησε την κορυφή της προτίμησης του κοινού, συμμετέχοντας, μετά την εξαγορά της αλυσίδας «Careffour Μαρινόπουλος» και στην επέκταση των πωλήσεων στην Βόρεια Ελλάδα.     
«Σήμερα η αλυσίδα αυτή βρίσκεται σε θέση ισχύος με 450 σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα, τη Ηπειρωτική αλλά και Νησιωτική χώρα, με την Φέτα ΠΟΠ Καλαβρύτων να αποτελεί προμετωπίδα, προϊόν ‘κράχτη’ στις προθήκες και τις πωλήσεις του» τονίζει ο κ.Παπαδόπουλος.
         
ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 
Ο ΑΓΣ Καλαβρύτων ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο του 2015 ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και κατά την τελευταία τριετία ξεκίνησε και υλοποιεί ένα νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και
εκσυγχρονισμό της Τυροκομικής Μονάδας στο Σκεπαστό, χρησιμοποιώντας ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).      
Πριν από λίγα χρόνια, με τη στήριξη του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Προβολή και προώθηση της Ελληνικής Φέτας στην Αμερική, ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων άνοιξε για τα καλά τα πανιά του, εξάγοντας 200 τόνους το ονομαστό προϊόν του.
Σήμερα ο ΑΓΣ, ανατροφοδοτώντας συνεχώς το πλάνο με τις νέες επενδύσεις, διαθέτει πιστοποίηση ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγής, με περιβαλλοντική ευαισθησία και εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου από την πρώτη ύλη, μέχρι το τελικό προϊόν και διαχείριση των αποβλήτων.
Σήμερα, όντας και ο ίδιος θύμα του Ολοκαυτώματος των Ναζί στα Καλάβρυτα, παράλληλα με το Δήμο, είναι πρόεδρος της Ενωσης Μαρτυρικών Πόλεων και Χωρίων της Ελλάδας 1940-1946, διεκδικώντας την οριστική δικαίωση του αγώνα για την αναγνώριση της προσφοράς της μεγάλης αυτής θυσίας στην ειρήνη και πρόοδο της Ε.Ε., μέσω και των γερμανικών επανορθώσεων και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.
Σημαντική αναγνώριση προσφοράς αλλά και πεδίο δράσης για την αναβάθμιση του ρόλου συνόλου των αυτοδιοικητικών φορέων της Δυτικής Ελλάδος αποτελεί η εκλογή του κ.Παπαδόπουλου στην προεδρία της Περιφερειακής Ενωσης Δημάρχων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος. 
        
Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στήριξε την πορεία του αυτά τα 37 χρόνια είναι, πρώτα απ όλα, η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους - κτηνοτρόφους της περιοχής και μέλη της Ένωσης, η συνεχής προσπάθεια για παραγωγή, τυποποίηση και διανομή ποιοτικών προϊόντων και τέλος η μεγάλη αγάπη και πίστη για τον τόπο του.
«Σε μικρή ηλικία, 30 ετών, αποφάσισα να γυρίσω και να αναλάβω τον συνεταιρισμό, με την εμπειρία που είχα ήδη αποκομίσει και τις γνώσεις μου αλλά και την συνεργασία με πολύ καλούς επιστήμονες, χημικούς και μηχανικούς αλλά και τους τυροκόμους, καταφέραμε να κάνουμε τον Συνεταιρισμό τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της περιοχής» δηλώνει ο κ.Παπαδόπουλος.
«Είναι μια απόφαση δύσκολη, να παραιτούμαι μετά από μια συνεργασία πολύχρονη και κατάθεση ψυχής. Η Ενωση είναι το παιδί μου αλλά έρχεται η ώρα, για τον καθένα μας, να παραδώσει τη δουλειά που κάνει σ έναν επόμενο διευθυντή να συνεχίσει και να πετύχει ίσως και περισσότερα απ όσα κάναμε εμείς» σχολιάζει χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό ευγενείας, σε σχέση με την ατομική του προσφορά στον συνεταιρισμό.        
«Πάνω απ όλα, είναι η αγάπη που πρέπει να έχει κανείς για τον τόπο του», καταλήγει, σε γ΄ ενικό πρόσωπο.
Ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος είναι ο πολιτικός ο οποίος παράλληλα με την πορεία του στα δημοτικά πράγματα, κατά τις τρεις θητείες του στο Δήμο αλλά και τη θητεία του στα Κοινοβουλευτικά Εδρανα, έθετε σε προτεραιότητα την προϋπόθεση να ξεχωρίζει για την δράση του κυρίως στον προσωπικό και επαγγελματικό στίβο και τον ΑΓΣ Καλαβρύτων.             
Παύλος Σατολιάς: Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού μας
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" και στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ.Καλαβρύτων κ. Πάυλος Σατολίας τονίζει:
"Ως πρόεδρος του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού αλλά και μόνιμος κάτοικος, δημότης, του δήμου της Μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εκ μέρους μου, εκ μέρους των κτηνοτρόφων παραγωγών αλλά και των πολιτών για την μεγάλη συνεισφορά του και την ανιδιοτελή δράση του από το 1983 που ανέλαβε τη διεύθυνση της Ενωσης των Καλαβρύτων και, μαζί με τις διοικήσεις αλλά και τους εργαζόμενους, καταφέραμε να φτιάξουν ένα ισχυρό συλλογικό όργανο που αποτελεί υποδειγματικό σημείο αναφοράς σε επίπεδο συνεταιριστικής οργάνωσης και λειτουργίας σε όλη τη χώρα, προς όφελος των συναδέλφων κτηνοτρόφων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ολο αυτό το εγχείρημά μας, έχει τρανταχτή σημασία και αποδεικνύει ότι οι συνεταιρισμοί και οι συλλογικές οργανώσεις των παραγωγών μπορούν και πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και οικονομίες.
Θ Θανάσης δεν αποχωρεί από τον Συνεταιρισμό, θα είναι πάντα μαζί μας και ως επίτιμος

διευθυντής, θα βρίσκεται δίπλα μας, με τη γνώμη, τις συμβουλές και την πολύτιμη πάνω απ όλα εμπειρία του. Αλλωστε είναι γνωστό ότι μέσω της παρουσία του ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Οργανισμού μας. 
Εκτός από ένθερμος υποστηρικτής του συνεταιριστικού μας κινήματος, ο Θανάσης Παπαδόπουλος είναι μια προσωπικότητα που τιμά με την παρουσία του το μαρτυρικό τόπο  μας, την αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική αλλά και κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας." 
    
Νέος Διευθυντής
Καθήκοντα νέου Διευθύνοντα Συμβούλου ανέλαβε ο κ. Κων/νος Λάτσης. Ο κ. Λάτσης είναι πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς με θητεία και στο υποκατάστημα των Καλαβρύτων και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.


Για την εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων"
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.