Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ρωσικά πανεπιστήμια τιμούν την Επανάσταση του 1821

Το 2021 είναι μια μεγάλη χρονιά για την Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την  Επανάσταση του 1821. Αποτελεί ένα καθοριστικό ιστορ...


Το 2021 είναι μια μεγάλη χρονιά για την Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την 
Επανάσταση του 1821. Αποτελεί ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός, γιατί παράλληλα με την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του λαού, άνοιξε τους ορίζοντες για μια προοπτική ευημερίας στο παρόν και κυρίως στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα ξεκινά τις δράσεις της στο πλαίσιο της επετείου με κάλεσμα προς τη ρωσική νεολαία για να συμμετάσχει με τα δικά της μηνύματα στους εορτασμούς για τα 200 έτη από την έναρξη του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.
Με στίχους Ελλήνων και Ρώσων ποιητών, όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ανδρέας Κάλβος, ο Αλέξανδρος Πούσκιν, στροφές από ελληνικά δημοτικά τραγούδια, σύντομα σκετς, σχόλια για πίνακες ζωγραφικής, όπως αυτοί του Ευγένιου Ντελακρουά, του Καρλ Μπριουλλώφ, μουσικά έργα, γεγονότα και προσωπικότητες, όπως η Ναυμαχία του Ναβαρίνου ή ο Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και προσωπικές σκέψεις, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων MGIMO και του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ, στον πυκνοκατοικημένο από ομογενείς νότο της Ρωσίας, θα μπορούν να εκφράσουν στα ελληνικά και στα ρωσικά, μέσα από σύντομα βίντεο, τις σκέψεις τους για το «Πώς κερδίζεται η Ελευθερία».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποστολή των βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων ξεκινά από τον Μάρτιο με ειδικότερο θέμα την έναρξη του Αγώνα και θα διαρκέσει έως και τον Δεκέμβριο, με διαφορετική ειδική θεματολογία κάθε μήνα, ώστε, με αυτήν την ευκαιρία, οι Ρώσοι σπουδαστές των ελληνικών να γνωρίσουν καλύτερα τους Ρώσους φιλέλληνες ποιητές, καθως επίσης τον Διονύσιο Σολωμό, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, τη Φιλική Εταιρεία και άλλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό αγώνα για την ελευθερία. Ειδικότερα, η δημοσίευση βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων ξεκινά από το Μάρτιο με θέμα τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα, για να συνεχιστεί τον Απρίλιο με θέμα του Ρώσους φιλέλληνες ποιητές, τον Μάιο με τη Φιλική Εταιρεία, τον Ιούνιο με τον Διονύσιο Σολωμό, τον Ιούλιο με τον Ιωάννη Καποδίστρια κ.ο.κ μέχρι και τον Δεκέμβριο, οπότε και θα ολοκληρωθεί το έτος.
Επίσης, ενημερώνει πως τα βίντεο κλιπ θα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πρεσβείας και των πανεπιστημιακών τμημάτων. «Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να απευθυνθούμε στη ρωσική νεολαία αξιοποιώντας το 1821 ως μια σημαντική επέτειο που φέρνει κοντά τους δυο λαούς. Πρόκειται για την πρώτη μας δράση στο ευρύτερο πλαίσιο ενός πολύ πλούσιου προγράμματος που έχουμε ετοιμάσει στη διάρκεια της χρονιάς», ανέφερε η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.