Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χάος στις ΗΠΑ

Χάος στις ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές μέσα στο καπιτώλειο (βουλή) της Αμερικής. Ολα ξεκίνησαν οταν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλτ Τραμ...



Χάος στις ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές μέσα στο καπιτώλειο (βουλή) της Αμερικής. Ολα ξεκίνησαν οταν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλτ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.
Χιλιάδες οπαδοί του διέκοψαν τη συνεδρίαση του Κογκρέσου κατά την οποία επικυρωνόταν η νίκη του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν και εισέβαλλαν στο κτίριο εκφράζοντας την οργή τους για την «εκλογική απάτη» κατά τις προεδρικές εκλογές.
Αστυνομικές δυνάμεις της φρουράς κυριολεκτικά φυγάδευσαν τους γερουσιαστές την στιγμή που οι διαδηλωτές εισέβαλλαν μαζικά στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας και αφού κινητοποιήθηκε η Εθνοφρουρά, το κτίριο εκκενώθηκε από τους εισβολείς ενώ ήδη είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Ουάσινγκτον.
Λίγο μετά τη 01:00 ώρα Ελλάδας οι αρχές ασφαλείας απέκτησαν τον έλεγχο εντός και εκτός του Καπιτωλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μιά γυναίκα νεκρή από πυροβολισμό, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 13 συλλήψεις ενώ έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί και έχουν κατασχεθεί τέσσερα όπλα. 


Τραμπ: Να θυμάστε για πάντα αυτή τη μέρα
Σε  μήνυμά του ο Τραμπ ανέφερε: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όταν μια ιερή μεγαλειώδης εκλογική νίκη απομακρύνεται τόσο ανεπιθύμητα και με τόση κακία από τους μεγάλους πατριώτες που έχουν υποστεί κακή και άδικη μεταχείριση τόσο καιρό. Πηγαίνετε σπίτι με αγάπη και ειρήνη. Θυμηθείτε αυτήν την ημέρα για πάντα!».

Ο Τζο Μπάιντεν καταδικάζει την «εξέγερση» που είναι σε εξέλιξη στο Καπιτώλιο
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «εξέγερση» που είναι σε εξέλιξη στο Καπιτώλιο, όπου οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έσπειραν το χάος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
«Η δημοκρατία μας βιώνει άνευ προηγουμένου επίθεση», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας από το Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, καλώντας τον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο να πάει μπροστά στις κάμερες να ζητήσει «να τερματιστεί αυτή η πολιορκία» στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.