HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την τοπική εορτή της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

Με Αρχιερατική Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιε...



Με Αρχιερατική Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί και ακολούθως με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου Υψηλών Αλωνίων και τιμητική παρουσία στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, θα τιμηθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου η επέτειος της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.
Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις την παραμονή και ανήμερα που πέρσι είχαν προκαλέσει πανελληνίως θετικά σχόλια, αναδεικνύοντας το σπουδαίο ιστορικό γεγονός και τη σημασία του στην έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων κατά του Οθωμανικού Ζυγού.
Η ημέρα έχει χαρακτηριστεί, με Προεδρικό Διάταγμα του τ. ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου, δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και έχει καθοριστεί ως τοπική αργία και γι’αυτό καταστήματα και υπηρεσίες την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:
10.10 έως 10.20' προσέλευση προσκεκλημένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου
10.30' Αρχιερατική Θεία Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου
10.50' Ανάγνωση από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, μηνύματος της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη σημασία του ιστορικού γεγονότος
10.55' Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ευανθία Μπεντεβή, φιλολόγου-ιστορικού και προέδρου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας
Εν συνεχεία, μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων (πλ. Υψηλών Αλωνίων), όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως ξενάγηση στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου βρίσκεται η προτομή του Ανδρέα Λόντου.
Εξάλλου, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα κατατεθούν στεφάνια εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της ΙΛΕΑ και φορέων της πόλης στην επιτύμβια πλάκα του Ανδρέα Λόντου, στο προαύλιο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου.
Σημειώνεται πως όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.