Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Η Κρίση και το... Σουβλάκι

Να λοιπόν που έχουμε και εμείς εδώ στα Καλάβρυτα αρκετά πλέον κρούσματα κορονοϊού. Και δυστυχώς ο ιός χτύπησε την πιο ευπαθή ομάδα ηλικιωμέν...



Να λοιπόν που έχουμε και εμείς εδώ στα Καλάβρυτα αρκετά πλέον κρούσματα κορονοϊού. Και δυστυχώς ο ιός χτύπησε την πιο ευπαθή ομάδα ηλικιωμένων και όχι μόνο. Τους τροφίμους και τους εργαζόμενους στο Καλλιμανοπουλειο Εκκλησιαστικό Ιδρυμα. Βρήκε μία κερκόπορτα ανοιχτή και μόλυνε μία από τις κλειστές δομές στις πόλεις μας.
Και μαζευτήκαμε λοιπόν εμείς "οι αρμόδιοι" χθες βράδυ στο δημαρχείο να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.
Ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ (σωστά) η περιφέρεια (σωστά) η πολιτική προστασία (σωστά) και από κει και μετά άρχισε το γαϊτανάκι των ενημερώσων σε όποιον είχε ή δεν είχε ή θα πρεπε να χει σχέση με το πρόβλημα.(μην τυχόν και παρεξηγηθεί κανείς που δεν τον ενημερώσαμε). Μέχρι και τον Χαρδαλιά πήραμε να μας βοηθήσει. Δεν λέω ο άνθρωπος άκουσέ την κλάψα μας μας έδωσε και τις ευχές του υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν και τελειώσαμε.
Και κατά τις 12:00 τη νύχτα πήρα και ένα τηλεφώνημα μετά από συνεδρίαση του κογκλαβιου ότι σήμερα που θα ρθει ο ΕΟΔΥ στα Καλάβρυτα θα βγει ανακοίνωση ότι θα στηθεί ένα τραπεζάκι και μία καρέκλα στον πεζόδρομο για να κάνει τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο ο ΕΟΔΥ . Δηλαδή περνάς από κει και σου λένε θες να κάνεις και κάνα τεστάκι; Εγώ προτείνω να βάλουμε και μία μικρή ψησταριά δίπλα με σουβλάκια και να λέμε σε όποιον περνάει κανείς τεστ παίρνεις και σουβλάκι ( να στηλωθει ο άνθρωπος ντε).
Σοβαρευτείτε κύριοι. Διαχείριση κρίσης κάνουμε όχι διαχείριση πανικού ή διαγωνισμό ιδεών. Απλή είναι η λύση . Ερχεται ο ΕΟΔΥ και ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης στα Καλάβρυτα. Ας φέρουν μαζί τους το κλιμάκιο που έφεραν την προηγούμενη φορά με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μοριακών τεστ και ας κάνουν στο Πέτρινο κτίριο στην πλατεία σε όλους όσους θέλουν μοριακά τεστ. Και στη συνέχεια ο Δήμος Καλαβρύτων ας ξεκινήσει σε όσο το δυνατόν πιο τακτά χρονικά διαστήματα rapid test σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Έτσι να γνωρίζει τι του γίνεται και να προλαβαίνει κάτι που ξεκινάει εκείνη τη στιγμή. Οι συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους σε καραντίνα 14 ημερών. Όσοι από εσας νομίζετε ότι έχετε έρθει σε επαφή μαζί τους αν θέλετε ελάτε να κάνετε τεστ. Αν αναπτύξετε συμπτωματολογία επικοινωνήστε με τον γιατρό σας θα σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε. Πνιγήκαμε σε μία κουταλιά νερό.
Όσο για εμάς φοράμε μάσκα τηρούμε αποστάσεις καθαρίζουμε τα χέρια μας αποφεύγουμε το συνωστισμό και γενικά συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εμείς φορείς του ιού.

ΥΓ1: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο Καλλιμανοπούλειο εκκλησιαστικό ίδρυμα γιατί κανείς από το Δ.Σ. του ιδρύματος δεν παρέστη στη συνεδρίαση ούτε επικοινώνησε μαζί μας καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Επί ώρες ο διευθυντής του ιδρύματος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ιδρύματος τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κύριο Ιερώνυμο αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν ανέφικτη. Έχουν αφήσει έναν άνθρωπο μόνο του να βγάλει το φίδι από την τρύπα όσον αφορά τη λειτουργία του ιδρύματος. Οι διοικούντες; Ψάχνεις ακόμα να τους βρεις.
ΥΓ2: Νομίζω ότι οι περιφερειακές μας Δημοτικές Ενότητες είναι χιλιόμετρα μπροστά από εμάς στα Καλάβρυτα. Διαβάστε τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κλειτορίας σε συνεργασία με τους εκεί αντιδημάρχους. Μέσα σε πέντε γραμμές δίνει τη λύση του προβλήματος. Κάναμε 52 τεστ βρήκαμε δύο θετικά ,σε τέσσερις μέρες θα ξανακάνουμε . Ελάτε περισσότεροι, μη φοβάστε ότι θα στιγματιστείτε, έτσι θα προφυλαχτούμε όλοι. Διαβάστε τη. 5 γραμμές 1 και η σωστή λύση.
Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.