HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με πιστούς τα Θεοφάνεια στα Καλάβρυτα και με κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα - Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Με ανοικτή την Εκκλησία αλλά τηρώντας τα μέτρα που ίσχυαν τα Χριστούγεννα τελέσθηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κο...



Με ανοικτή την Εκκλησία αλλά τηρώντας τα μέτρα που ίσχυαν τα Χριστούγεννα τελέσθηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν αποδέχθηκε τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο για λειτουργία ανήμερα των Φώτων χωρίς πιστούς στις εκκλησίες. Σχετικό κάλεσμα στους πιστούς για να γιορτάσουν τα Άγια Θεοφάνεια έκανε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.κ.Ιερώνυμος.

Από την πλευρά της η Αστυνομία τόσο στα Καλάβρυτα, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα επέβλεψε την  τήρηση των μέτρων, αλλά με διακριτικότητα κυρίως για την αποφυγή συνωστισμού.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες, όπου η κυβέρνηση έδινε εντολή στην Αστυνομία να πραγματοποιεί προσαγωγές και να βεβαιώνει πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, σήμερα δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αφού δόθηκε εντολή στα Αστυνομικά όργανα να επιτρέψουν στην Εκκλησία να ρυθμίσει εκείνη τον αριθμό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς και να παρακολουθούν την λειτουργία των Θεοφανείων με κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα (όλοι μάσκες, περιορισμένος αριθμός πιστών εντός της Εκκλησίας και αποφυγή συνωστισμού).

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπασπυρόπουλος.

Την Θεία Λειτουργία και τον καθαγιασμό των Υδάτων μετέδωσε κατόπιν σχετικής αδείας το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.