Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απάντηση στην καταγγελία του Συλλόγου Λυκουριωτών

Απάντηση στην καταγγελία του Συλλόγου Λυκουριωτών, ( δείτε εδώ ) έδωσε στην δημοσιότητα, ο Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητος Λυκούριας Δημήτριος ...



Απάντηση στην καταγγελία του Συλλόγου Λυκουριωτών, (δείτε εδώ) έδωσε στην δημοσιότητα, ο Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητος Λυκούριας Δημήτριος Αργ. Στούρας
Η ανακοίνωση - απάντηση έχει ως εξής:
Πρώτη μου σκέψη ήταν να μην δώσω σημασία στις αθλιότητες που αναφέρετε στην καταγγελία - λιβελλογράφημα σας, κύριοι “υπερπατριώτες” του Συλλόγου Λυκουριωτών. Όμως επειδή πρόκειται για εσκεμμένες ανακρίβειες επιβάλλεται να απαντήσω για αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Επειδή λοιπόν σκοπός σας είναι η δημιουργία εντυπώσεων παραπλανώντας και παραπληροφορώντας τον κόσμο με τα δημοσιεύματα σας (κάτι που κάνετε κατ’ επανάληψη ) παραθέτω τα στοιχεία όπως έχουν.
Ο κ. Σωκράτης Μούσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών, είχε στα χέρια του από την 29/10/2020 το πρακτικό της απόφασης του Τ.Σ. Λυκούριας της 30ης Σεπτεμβρίου 2020, το οποίο εγώ ο ίδιος του παρέδωσα προς ενημέρωση του. Από την πρεμούρα σας όμως να καταθέσετε την καταγγελία σας, την οποία είχατε ήδη έτοιμη ,δεν το δημοσιεύσατε αλλά το ερμηνεύσατε όπως σας βόλευε.
Η πρόταση μου είναι να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και να εκπονηθεί μελέτη υδροηλεκτρικής μονάδας παραγωγής ενέργειας (στα πλαίσια της πράσινης ενέργειας ) με δεδομένο ότι το νερό του Λάδωνα παραμένει αναξιοποίητο μέχρι να καταλήξει στη λίμνη του Λάδωνα. Μπορούμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε μέρος αυτού χωρίς να επηρεάζονται ούτε οι πηγές ούτε η άρδευση των χωραφιών.(Άλλωστε υπάρχει σαν πρόταση και στο προεκλογικό μου πρόγραμμα).
Γιατί εμείς σαν ελεύθεροι επαγγελματίες - επιχειρηματίες έχουμε άλλο τρόπο σκέψης από μια ομάδα κρατικοδίαιτων και συνταξιούχων και των συν αυτώ. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την αξιοποίηση του Λάδωνα με την ανάπτυξη του τόπου μας και όχι η πώληση και οι ιδιοτελείς σκοποί που το ευφάνταστο μυαλό σας δημιουργεί. Αυτό είναι κάτι το οποίο εσείς όχι απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε, αλλά δεν θέλετε και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Μπορείτε να μας πείτε εσείς, που κομπάζετε ότι σταματήσατε το έργο του Παραλαδώνιου, πριν 20 χρόνια περίπου, τι έχετε κάνει για την αξιοποίηση των πηγών αλλά και του νερού; Ποιος από σας θυμάται πόσα στεφάνια από τυροβάρελα βρήκε ο κύριος Θωκταρίδης όταν έκανε κατάδυση στις πηγές; Τα οποία φυσικά είναι ακόμα εκεί! Όσο για την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο η εικόνα μιλάει από μόνη της, όποιος έχει μάτια βλέπει… Μία επίσκεψη στο χώρο είναι αρκετή. Ό,τι έργο έχει γίνει είναι από τη δεκαετία του 1970, έκτοτε τίποτα. Ούτε ένα παγκάκι ή ένας σκουπιδοτενεκές για τους ελάχιστους περαστικούς που σταματούν εκεί. Η αξιοποίηση παραμένει στα λόγια και στα χαρτιά εδώ και τόσα χρόνια.
Οι παππούδες μας και οι γονείς μας, που ήταν πρακτικοί άνθρωποι, είχαν αξιοποιήσει τον Λάδωνα. Με το νερό του έδινε ενέργεια στους δύο αλευρόμυλους, γυρίζοντας τη μυλόπετρα, και εξυπηρετούσε όχι μόνο το χωριό μας, αλλά και τα γύρω χωριά και παράλληλα πότιζαν τα χωράφια και συνάμα ψάρευαν. 
Μόνο η ίδια η φύση και τα γεωλογικά φαινόμενα μπορούν να σταματήσουν τη ροή του νερού και όχι οι ανθρώπινες ενέργειες.
Αν πάτε μια βόλτα μέχρι τις πηγές του Αροανίου στο Πλανητέρο ίσως πάρετε μία ιδέα για το τι σημαίνει αξιοποίηση και ανάπτυξη. Χάρη σε έναν επιχειρηματία με δημιουργικό μυαλό που είχε την ιδέα του ιχθυοτροφείου, το χωριό έγινε πασίγνωστο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ πολλές οικογένειες ζουν από αυτόν.
Το νερό του Αροανίου εκτρέφει πέστροφες, δίνει κίνηση σε μύλο και νεροτριβή, αρδεύει τον κάμπο, είναι διαθέσιμο για ψάρεμα, ταυτόχρονα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και παρέχει όφελος πέραν του ιδιώτη και στο Πλανητέρο. Και φυσικά συνεχίζει τη ροή του μέχρι τον Αλφειό…
Να αναφερθούμε και στις «μακρινές» κοινότητες , όπως τις ονομάζετε. Άραγε ποιες είναι αυτές οι κοινότητες; Δεν ανήκουν στο Δήμο Καλαβρύτων; Δεν έχουν δικαιώματα; Αλλά εγώ που τα λέω αυτά «δεν είμαι πατριώτης». Απορώ πώς αντιλαμβάνεστε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα!
Όταν το χωριό μας είχε ανάγκη από νερό, ( επειδή πολεμούσατε το Μάτι και συνεχίζετε ) , απαιτούσατε και παρακαλούσατε τον Φενεό να μας δώσει όπως και έγινε με αντάλλαγμα.
Επίσης όταν ο οικισμός μας, η Κερασιά, είχε ανάγκη ύδρευσης, ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητος Κλειτορίας, κύριος Ντέντες, με το συμβούλιο του έδωσε νερό στον οικισμό και σταδιακά έχει φτάσει μέχρι τη Χελωνοσπηλιά.
Εσείς όμως θεωρείτε ότι το νερό του Λάδωνα είναι ιδιοκτησία σας και όχι ένα αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν δικαίωμα όλοι.
Εν κατακλείδι εγώ έκανα μια πρόταση και δεν αιφνιδίασα κανέναν, άλλωστε όπως προείπα υπήρχε και στο πρόγραμμα μου. Αν υλοποιηθεί αυτό το έργο, η κοινότητά μας θα επωφεληθεί πολλαπλά.
Εσείς βέβαια κάνατε ήδη τη μελέτη και τον «διασωληνώσατε» και μάλιστα στο σημείο των πηγών.
Εμείς δεν είμαστε ούτε μελετητές, ούτε μηχανικοί. Υπάρχουν αρμόδιοι για αυτά.

Δημήτριος Αργυρίου Στούρας
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητος Λυκούριας
Υ.Γ. ο Σύλλογος Λυκουριωτών εκπροσωπείται από κάποιον, θα ήταν νομίζω πιο σωστό η καταγγελία σας να υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ούτως ώστε οι αναγνώστες να μην αναρωτιούνται ποιος εκπροσωπεί τον Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.