HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαμαρτυρία κατοίκων οικισμού Σελλά Παγκρατίου

Οι κάτοικοι του οικισμού Σελλά του Δ.Δ.Παγκρατίου, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα στη Δημοτική αρχή του Δήμου Καλαβρύτων για την πλήρη εγκατάλε...


Οι κάτοικοι του οικισμού Σελλά του Δ.Δ.Παγκρατίου, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα στη Δημοτική αρχή του Δήμου Καλαβρύτων για την πλήρη εγκατάλειψη του οικισμού μας. Η διαμαρτυρία μας δεν έχει να κάνει με την κατασκευή πλατειών, πεζόδρομων, παιδικών χαρών κ.λ.π. αλλά με το πολυτιμότερο ίσως αγαθό που δεν είναι άλλο από το νερό. Δυστυχώς τις μισές ημέρες του χρόνου είναι ανύπαρκτο. 
Πότε χαλάει η αντλία, πότε σπάζουνε οι σωλήνες, πότε βουλώνουνε από άλατα. Ακούσαμε και αυτό από τους υπεύθυνους: «για πέντε μόνιμους κάτοικους δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέσει χρήματα για το πρόβλημά σας». 
Απλά να υπενθυμίσουμε και όχι να ενημερώσουμε ότι στον οικισμό είναι δέκα μόνιμοι κάτοικοι. 
Λέω να υπενθυμίσουμε γιατί όταν έρχονταν και ζητούσαν την ψήφο μας γνώριζαν πολύ καλά πόσοι είμαστε. Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που ζούμε να καθαρίζονται οι σωλήνες με το αποχετευτικό μηχάνημα. 
Η δεξαμενή δεν έχει απολυμανθεί για τουλάχιστον ενάμισι χρόνο, Η ποιότητα του νερού δεν ελεγχθεί στο χρονικό διάστημα που απαιτείται. 
Οι αρμόδιοι αδιαφορούν, απόδειξη είναι ότι την τελευταία φορά που προέκυψε για μια φορά ακόμα το πρόβλημα, με προσωπική εργασία των κατοίκων, ξεθάφτηκαν και καθαρίστηκαν εν μέρει οι σωλήνες. 
Οι αρμόδιοι παρότι είχαν ενημερωθεί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον. Ούτε δέκα μέτρα σωλήνα δεν μας έστειλαν και τρεις συνδέσμους που τους ζητήσαμε. Φροντίζει όμως ο Δήμος να έχουμε ζεστό νερό το καλοκαίρι και παγωμένο το χειμώνα, με την έξυπνη λύση, οι σωλήνες του δικτύου να είναι στην επιφάνεια του εδάφους. 
Επιτέλους, πρέπει κάποτε να αποφασίσετε να λύσετε κάποια βασικά προβλήματα και όχι μόνο να κάνετε έργα για το "φαίνεσθαι". 
Να σας υπενθυμίσουμε και να σας γνωρίσουμε ίσως, ότι ο οικισμός Σελλά, είναι ο οικισμός στον οποίο είχε την ατυχία να φυτρώσει και να ζήσει για τρεις χιλιάδες χρόνια περίπου, το ιστορικό κλήμα του Παυσανία. Και λέω ατυχία γιατί δυστυχώς και αυτό είναι εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του. 
Πίκουλης Βασίλειος, Γεώργιος Πίκουλης, Μαρία Πίκουλη.

1 σχόλιο

  1. Εφοσον αληθευουν οπως φαινεται και απο τις φωτογραφιες οι ανωτερω καταγγελιες , ειναι απαραδεκτο το 2020 να στερουνται οι κατοικοι των ΣΕΛΛΩΝ{καθόσον δημοτες και φορολογουμενοι πολιτες}, ενα απο τα πολυτιμοτερα αγαθα της ζωης που ειναι το νερο και γι'αυτο πρεπει, αν δεν εχει γινει ακομα, να υπαρξει εντονη αντιδραση και να γινουν οι αναλογες ενεργειες απο τον εκπροσωπο του χωριου στον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ με την υποστηριξη των κατοικων και του συλλογου του χωριου,για να υπαρξει αναβαθμιση της ποιοτητας ζωης και οχι εγκαταλειψη των κατοικων του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ και στην προκειμενη περιπτωση των ΣΕΛΛΩΝ με το αναξιοποιητο ιστορικο μνημειο της φυσης το ΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ και του περιβαλλοντος χωρου του{οπου αλλοι θα επιθυμουσαν με ζηλο να βρισκοταν στον τοπο και τους}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.