HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ώρα μηδέν για την Χρυσή Αυγή

Απόφαση-σταθμός για τη Δικαιοσύνη αλλά και τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφε...


Απόφαση-σταθμός για τη Δικαιοσύνη αλλά και τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μία ιστορική απόφαση σε μία δίκη που χαρακτηρίστηκε ως η «μητέρα των δικών» με κατηγορουμένους, στελέχη και σύσσωμη την ηγεσία ενός κόμματος, της Χρυσής Αυγής, για πρώτη φορά, στην ιστορία της χώρας μας.

Συνολικά 68 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο νυν ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, αν και απόντες σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της διαδικασίας, που κράτησε πεντέμισι χρόνια, βρίσκονται πλέον μπροστά στην ετυμηγορία του δικαστηρίου για σειρά βίαιων και αιματηρών επιθέσεων οι οποίες τελέστηκαν από μία εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα όμως του πολιτικού κόμματος.
Με ποινές από 5 έως 15 χρόνια, κινδυνεύουν να καταδικαστούν οι 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι πυρηνάρχες των Τοπικών Οργανώσεων Νίκαιας και Περάματος  οι οποίοι δικάζονται για  διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και μόνο αν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό θα μπορέσουν να «πέσουν» στα δύο έως οκτώ χρόνια.
Το δικαστήριο θα κρίνει πρόσωπα και θα αποτιμήσει νομικά την ευθύνη καθενός. Παράλληλα με την ετυμηγορία του θα δώσει μία απάντηση στο αν οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις λειτούργησαν αυτόνομα και μεμονωμένα -όπως είπε η εισαγγελέας- ή ως «γρανάζια» «ενός μισαλλόδοξου, βίαιου, ναζιστικής μορφής και δομής μηχανισμού που εκφράστηκε με λόγια και έργα ακραία». Από την αντίληψη των δικαστών για αυτό το ζήτημα θα κριθεί και η τύχη προσώπων, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που, σύμφωνα με την κατηγορία, έθεταν τα «γρανάζια» σε κίνηση τόσο στις υποθέσεις Φύσσα, Αιγύπτιων και ΠΑΜΕ όσο και σε δεκάδες άλλες.
Το Εφετείο Αθηνών στην Κ. Λουκάρεως
Το Εφετείο Αθηνών στην Κ. Λουκάρεως
Κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι οι:
Νίκος Μιχαλολιάκος
Χρήστος Παππάς
Ηλίας Κασιδιάρης
Γιάννης Λαγός
Ηλίας Παναγιώταρος
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ελένη Ζαρούλια
Γιώργος Γερμενής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Νίκος Μίχος
Γιώργος Γερμενής
Αντώνης Γρέγος
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης
Ευστάθιος Μπούκουρας
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Νίκος Κούζηλος
Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Δημήτρης Κουκούτσης
Γιώργος Πατέλης και
Αναστάσιος Πανταζής.
Για   τους υπόλοιπους 45 κατηγορούμενους που διώκονται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το πλαίσιο ποινών το οποίο αντιμετωπίζουν είναι από 5 έως 10 χρόνια, ενώ με ελαφρυντικό μπορεί να μειωθεί στο ένα έτος.
Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Γ. Ρουπακιά, δικάζονται για πλημμελήματα.
Επιπλέον κατηγορίες κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζουν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος (όπλα και πυρομαχικά), Στάθης Μπούκουρας και Χρήστος Παππάς, ο οποίος βαρύνεται επίσης και με υπεξαίρεση μνημείου (πλημμέλημα).
Στις 11:00 το πρωί, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη θα αρχίσει την εκφώνηση της απόφασης με χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο να περιμένει με αγωνία την κρίση των δικαστών. Εντός της Αίθουσας Τελετών του Εφετείου, όπου διεξάγεται η δίκη, η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει πάντως περιορισμούς στους παρευρισκόμενους δικηγόρους, δημοσιογράφους και κοινό. Και αυτό γιατί, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να μπουν στην αίθουσα δεν θα ξεπερνά τους 300 από τους 850 που σε διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 
από: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.