HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: Τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Η Ελλάδα στην ιστορική της πορεία, από την αρχαιότατη εποχή μέχρι σήμερα, πολλές φορές αντιμετώπισε επικίνδυνους κατακτητές που θέλησαν να υ...



Η Ελλάδα στην ιστορική της πορεία, από την αρχαιότατη εποχή μέχρι σήμερα, πολλές φορές αντιμετώπισε επικίνδυνους κατακτητές που θέλησαν να υποδουλώσουν το λαό της. Όμως πάντα ο ελληνικός λαός στις κρίσιμες αυτές ώρες, που έρχονταν απειλητικές να σβήσουν το φως του πολιτισμού του, που φώτιζε το δρόμο της ανθρωπότητας, στεκόταν πιστός στο ιστορικό του χρέος. Με ένα «Μολών λαβέ» και ένα «ΟΧΙ», με το λόγο και τη λόγχη, πολεμούσε για τα ιερά ιδανικά του ανθρώπου, για το δίκαιο και την ελευθερία.
Το διαχρονικό ΟΧΙ των Ελλήνων σε κάθε επιβουλή και οι αγώνες των προγόνων μας πάντα θα μας εμπνέουν, θα μας δυναμώνουν για να αντιστεκόμαστε στους πνευματικά άνυδρους καιρούς που διανύουμε σήμερα. Με φάρο τις αξίες και τα ιδανικά που οδήγησαν εκείνους στο «νυν υπέρ πάντων αγώνα» τους για ελευθερία, εμείς στεκόμαστε μόνιμα σε στάση υπόκλισης τιμώντας τη μνήμη τους.
Έτσι και φέτος-ογδόντα χρόνια μετά-πιστοί σ αυτό το καθήκον, γιορτάσαμε με λαμπρότητα την επέτειο του ΟΧΙ στους Καμενιάνους, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω του κορονοϊού. Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών και όλοι οι φορείς, μαζί με τους εναπομείναντες φρουρούς και ακρίτες των χωριών μας, λιτά και απλά, με θέρμη και ιερή συγκίνηση, υποσχόμενοι να κρατήσουμε όσο μπορούμε όρθιο ή να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας. Αυτή η υπόσχεση πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο μνημόσυνο στους ήρωές μας, το αιώνιο θυμίαμα που θα ευωδιάζει τη μνήμη τους στο διηνεκές.
Δόξα και τιμή στους ήρωες της πατρίδας μας!!
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.