Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 18-39 ετών το 39% των κρουσμάτων

Μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας την Τρίτη, που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 667 νέες διαγνώσεις, ο Γκίκας Μαγ...

Μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας την Τρίτη, που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με 667 νέες διαγνώσεις, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε στοιχεία για τις ηλικιακές ομάδες και πώς επηρεάζονται από την πανδημία.
Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, έδωσε περισσότερα στοιχεία κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας, για τις ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά νέων διαγνώσεων. Όπως είπε, η επιδημική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καθοδηγείται από τους πολίτες ηλικίας 18-39 σε ποσοστό 39% πάνω από το αναμενόμενο.

Οι περισσότερες διαγνώσεις εντοπίζονται σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ, συνέχισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Αυτό το φαινόμενο σταδιακά θα οδηγήσει τις επόμενες 10-15 ημέρες σε αύξηση των διασωληνώσεων, είτε σε μικρό αριθμό ατόμων νεαρής ηλικίας, είτε σε μεγαλύτερους πολίτες που θα μολυνθούν από τον κορονοϊό.
Συνεχίζοντας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως και τα άτομα ηλικίας 40 με 64 ετών, παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποσοστό 30% υψηλότερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπέρ της ηλικιακής ομάδας 18-39, την τελευταία εβδομάδα.

Αναφερόμενος στα στατιστικά αυτά στοιχεία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως όλα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη είναι κατά μέσο όρο ηλικίας 30 ετών.
Αντίστοιχα, οι διαγνώσεις κορονοϊού στην Αθήνα ως τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, κατά μέσο όρο ανήκουν στην ηλικία των 33 ετών. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα στοιχεία δείχνουν πως συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.