HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βορίδης από Καλάβρυτα: Αναδιάταξη και Ανάταση της Πρωτογενούς Παραγωγής

Πάνω από 4 ώρες κράτησε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, με τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Καλα...



Πάνω από 4 ώρες κράτησε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, με τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων στα γραφεία της Ένωσης στα Καλάβρυτα. Τον κ. Βορίδη συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος (Δείτε και εδώ)


Η συνάντηση

Παρουσία των Βουλευτών Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου και Αντρέα Κατσανιώτη, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Παύλου Σατολιά και μελών του Δ.Σ., ο κύριος Βορίδης, άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα και τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου, που τέθηκαν αναλυτικά από τον κ. Σατολιά και τα αιτήματα που θα βελτιώσουν, συνθήκες, οικονομία και υποδομές τον πρωτογενή τομέα. Παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Ασημάκης Κυρίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Δουκλιάς.

"Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας δίνουμε"

Ο κ. Βορίδης αφού εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει επί μακρόν, με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολία και τον θαυμασμό του για την λειτουργία του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, επισήμανε συγκεκριμένα μέτρα της ηγεσίας του Υπουργείου για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Ο Υπουργός τόνισε την σημασία του νέου Νόμου για τους Συνεταιρισμούς, επισημαίνοντας της ευελιξία που τους προσδίδει στην λειτουργία τους και την θεσμοθέτησή τους ως τριτοβάθμια όργανα αλλά και τον Νόμο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, που όπως τόνισε, πρόκειται να αποτελέσουν βασικό συνεργάτη της Πολιτείας στην προσπάθεια αναδιάταξης και ανάτασης της Πρωτογενούς Παραγωγής της πατρίδας μας.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, "εμείς δώσαμε το πλαίσιο, που δίνει μεγάλες δυνατότητες και ευελιξία με νομοθετημένα εργαλεία, επιβάλλεται να τα εκμεταλλευτείτε και να τα και αξιοποιήστε" συμπληρώνοντας οτι "πρέπει να κάνουμε ποιοτικά , ανταγωνιστικά, πιστοποιημένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα."

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει με δέσμευση να την υλοποιήσει ωστε να λυθεί το ζήτημα της αναγραφής προέλευσης στα προϊόντα. Η ιχνηλάτηση και η πιστοποίηση προέλευσης και ποιότητας των προϊόντων είναι ζήτημα μεγάλο και η λύση του ευεργετική για τους παραγωγούς.


Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Αδειοδοτήσεων στις γεωργικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας οτι προετοιμάζετε το κανονιστικό πλαίσιο που θα δώσει λύσει τόσο για τις νέες όσο και τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. 
Για τις αρδευτικές υποδομές, ο κ. Βορίδης είπε, οτι μέρχι το τέλος του έτους θα κατατεθεί το εθνικό σχέδιο αρδευτικών υποδομών.
Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε τέλος, ότι απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η ενίσχυση των αγροτοκτηνοτρόφων μικρού εισοδήματος που δραστηριοποιούνται σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές

Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας "ΩΡΑ των Καλαβρύτων"
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.