Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Παναγίας Πλατανιώτισσας - (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι πιστοί τής Αχαΐας εόρτασαν και φέτος την μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσ...

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια οι πιστοί τής Αχαΐας εόρτασαν και φέτος την μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατακλύζοντας τόσο το πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας που βρίσκεται στο ομώνυμο τοπικό διαμέρισμα του δήμου Καλαβρύτων.
Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. 
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.κ. Φωτήλας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάχρης κ. Σακελλαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαγκαφάς και Ζυγούρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων κ. Μαρτζάκλης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας κ. Ροδόπουλος, ο τ. Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ανδρεόπουλος, ο Ταξίαρχος κ. Τσούρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, φορέων και Συλλόγων.  
                                                                       8η Σεπτεμβρίου 2020  
   
Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου
στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.
Επίκεντρο της εορτής ήταν το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων, αλλά και το παρεκκλήσιο της Παντανάσσης δίπλα στο Επισκοπείο της πόλεως του Αιγίου. 
Στον χθεσινό πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην Παντάνασσα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενώ αντίστοιχα κατά τον Εσπερινό στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος με τον εύληπτο και μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.
Την αγιώνυμο ημέρα στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης εκατοντάδες πιστών και προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν με μεγάλη ευλάβεια για να ασπασθούν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας. 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι, παρά τις δυσκολίες και τα ανακοινωθέντα μέτρα, προσήλθαν για να προσευχηθούν ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.
«Η Παναγία η Πλατανιώτισσα, την οποία τιμούμε και προσκυνούμε σήμερα, μας διδάσκει ότι αυτός ο τόπος, η Ελλάδα μας, κρατήθηκε από το άμφιο της Θρησκείας, το οποίο ήταν, είναι και θα είναι η σκέπη, η ευλογία και η χάρις για τον λαό μας. Έτσι, λοιπόν, και εμείς έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στηριχθούμε στη δύναμη της πίστεως, να πιστέψουμε στο θαύμα για να ανοίξουν οι ουρανοί, να μείνουμε ασφαλισμένοι στην Εκκλησία μας, η οποία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί με την παρουσία Της την επαρχία μας αλλά και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως η σημερινή παρουσία των δύο Μητροπολιτών, ενός από την Βόρεια Ελλάδα και ενός από την Κρήτη, είχε συμβολικό χαρακτήρα. «Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι, ως Εκκλησία, ως λαός και ως οικογένεια, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Με την ενότητά μας αλλά και με την ευλογία του Θεού μπορούμε να αψηφούμε όλους τους κινδύνους και τις παγίδες που μας βάζει ο Διάβολος. Και θέλω να γνωρίζετε ότι το θαύμα έρχεται! Με τις προσευχές όλων μας ο Πανάγαθος Θεός θα άρει αυτή την πανδημία και σύντομα ελεύθεροι θα εορτάζουμε τις εορτές τής Εκκλησίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ευχαριστώντας τέλος όλους τους πιστούς για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στη σημερινή εορτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.