Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα μέτρα στην Αττική - Υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασ...

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης.

Ανάμεσα στις «κόκκινες» περιοχές βρίσκεται και η Αττική.

«Από την αρχή ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Όταν και όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και την Κυριακή έχουν καταγραφεί συνολικά 13.240 κρούσματα, ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 4.089. Η τήρηση των μέτρων σώζει ζωές» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.
  • Σε ο,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.
  • Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.
  • Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.
  • Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).
  • Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.
  • Παραμένει σε ισχύ ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.