HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος στα 2.340 μέτρα (ΦΩΤΟ)

ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο μαζί με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας - Αστροφυσικής και δ...

ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο μαζί με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας - Αστροφυσικής και διαστημικών εφαρμογών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δρ κ. Βασιλάκο και με τον Αστροφυσικό ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ δρ κ. Χάτζιο
Μια μοναδική εμπειρία ζήσαμε όσοι βρέθηκαν χθες στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος", στα πλαίσια της επίσκεψης εκπροσώπων του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και στελεχών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Καλάβρυτα. (Διαβάστε ΕΔΩ).
  
Εκεί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλος.
Σε μια χαλαρή στιγμή οι δύο αυτοδιοικητικοί απόλαυσαν ένα... εσπρεσάκι στην κορυφή της Νεραϊδοράχης και σε υψόμετρο 2340 μ.
Ο κ. Φαρμάκης, που πρώτη φορά επισκεπτόταν τον "Αρίσταρχο" έμεινε εντυπωσιασμένος από το τοπίο, την φύση και την μοναδική θέα, ενώ για τον σκοπό της επίσκεψης δήλωσε οτι: "θα χαρούμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο και τον Δήμο Καλαβρύτων, να μετατρέψουμε το τηλεσκόπιο σε επίκεντρο της έρευνας και της εκπαίδευσης, στον χώρο της εξερεύνησης του διαστήματος". 
Να σημειώσουμε οτι, ο τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος" επιλέχθηκε ως «πιλότος» του δικτύου επίγειων σταθμών του προγράμματος ScyLight το οποίο θα περιλαμβάνει 10 επίγειους σταθμούς παγκοσμίως. Ο Αρίσταρχος θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός ScyLight σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Φαρμάκης έμεινε χθες βράδυ στα Καλάβρυτα και συνέχισε και σήμερα την συνεργασία του με τον Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας. Τον κ. Φαρμάκη συνόδευε ο κ. Γιάννης Μάκκας και ο Γιώργος Σύρμος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.