HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Παρασκευή 14 Αυγούστου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα

Αιώνια ευγνώμονες στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 9:00 το πρωί, θα τελεσθεί το καθιερωμέν...

Αιώνια ευγνώμονες στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 9:00 το πρωί, θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Καλάβρυτα. Κύρια ομιλήτρια θα είναι η συμπατριώτισσά μας, Άντα Σταθούλια, φιλόλογος - αρχαιολόγος, μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, η οποία θα αναφερθεί στον αγώνα και την προσφορά των Καλαβρυτινών γυναικών, καταθέτοντας και προσωπικά βιώματα της γιαγιάς της, Αρχοντούλας Σταθούλια. 
Οι ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες έχουν, πλέον, όλες περάσει στην αιωνιότητα. Μορφές συγκεκριμένες για τους συμπατριώτες τους, τους συγγενείς τους και, κυρίως, τα παιδιά τους, τα οποία ανέθρεψαν μέσα στη στάχτη και την οδύνη οδηγώντας τα στο αύριο, έχουν πάντοτε μια θέση στην καρδιά μας. 
Οι γυναίκες αυτές, ταυτόχρονα, αποτελούν σύμβολο απαράμιλλου θάρρους, μαχητικότητας, προσφοράς και ηρωισμού, έχοντας επάξια κερδίσει μία θέση στην Ιστορία. 
Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, καλεί τα μέλη της, καθώς και όλους τους Καλαβρυτινούς, να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.