HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο πρόγραμμα Αναπλάσεων της Περιφέρειας τα Τριπόταμα - Επίσκεψη τριών Αντιπεριφερειαρχών

Η πρώτη συνδυασμένη περιοδεία τριών αντιπεριφερειαρχών στην ορεινή Ψωφίδα και τα Τριπόταμα της ΔΕ Αροανίας Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε, ...

Η πρώτη συνδυασμένη περιοδεία τριών αντιπεριφερειαρχών στην ορεινή Ψωφίδα και τα Τριπόταμα της ΔΕ Αροανίας Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΤΚ Ψωφίδας Θεοδόση Γιαλαμά, πριν από λίγες μέρες. 
Των Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου (Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης), Φωκίωνα Ζαΐμη (Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας) και Θεόδωρου Βασιλόπουλου (Αγροτικής Ανάπτυξης).
Κατά την περιοδεία και τις συζητήσεις που έγιναν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αροάνιας του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημάρχου και Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Καυγάς και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Φιλιππόπουλος.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση, στα πλαίσια της ανάπλασης του κέντρου της τοπικής κοινότητας στα Τριπόταμα, της τοξωτής γέφυρας, μνημείο ιστορικής αξίας, και του Κτιρίου Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Δημαρχείο Αροανίας).
"Η συζήτηση ήταν ανοικτή, στα πλαίσια της κοινής περιοδείας τους και αφορούσε το σύνολο των τοπικών προβλημάτων. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα πολλά μέτωπα στα οποία έχει εμπλακεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτή την περίοδο ιδιαίτερα, γι αυτό και εστιάζουμε σε δύο φλέγοντα θέματα, το Πολύκεντρο (πρώην Δημαρχείο) στο οποίο στεγάζεται σήμερα μόνο το ΚΕΠ. Το οποίο δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητο ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου κάνουν μαθήματα σε διαφορετικά κτίρια. Και το γεφυράκι τις Αρχαίας Ψωφίδας το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση" αναφέρει ο κ.Γιαλαμάς.
Για τα δύο αυτά θέματα αποφασίστηκε το Πολύκεντρο να μετατραπεί σε σχολική στέγη προκειμένου, σε πρώτη φάση, να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ψωφίδας)
ενώ η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την μελέτη αναστήλωσης και ανάδειξης της τοξωτής γέφυρας που αποτελεί μνημείο ιδιαίτερης αξίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τους περιηγητές και εκδρομείς στην ορεινή Αχαΐα και Ηλεία.
"Επρόκειτο για μια επίσκεψη τιμητική για την περιοχή μας, ελπίζουμε ότι, πάρα τις δυσκολίες, θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς, μετά την Καλάβρυτα και την Κλειτορία, η Αροάνια και ιδιαίτερα τα γραφικά Τριπόταμα πρέπει να μπουν στο χάρτη των αναπλάσεων στα ορεινά και να σηματοδοτήσουν μια νέα πολιτική με έμφαση την ύπαιθρο χώρα την οποία διακηρύξαμε προεκλογικά ως νέα Δημοτική Αρχή" ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος. Παράλληλα έγινε ενημέρωση και από τον πρόεδρο του ΑΣΓ Καλαβρύτων Παύλο Σατολιάς που ήταν παρόντας προκειμένου να αναφερθεί σε ζητήματα των παραγωγών και κτηνοτρόφων όπως η επιδότηση, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020, για τον εξηλεκτρισμό στα ποιμνιοστάσια, τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων και την ανάδειξη του παραγωγικού πλούτου της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.