HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νοσοκομείο Αιγίου: Σε πλήρη ετοιμότητα, σε διαρκή αναβάθμιση

Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας - Ο.Μ. Αιγίου ενημερώνει τους πολίτες της Αιγιάλειας ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα βρίσκεται σε ετοιμ...

Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας - Ο.Μ. Αιγίου ενημερώνει τους πολίτες της Αιγιάλειας ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης για το Kορωναϊο COVID -19.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού και την προστασία των πολιτών και του προσωπικού συστήνονται:
α)υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες.
β)υποχρεωτική είσοδος όλων των επισκεπτών μόνο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για θερμομέτρηση.
γ)αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
δ)αυστηρή τήρηση επισκεπτηρίου 18:00 έως 18:30 ενώ επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή.

Η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου από την ανάληψη των καθηκόντων της διαμόρφωσε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων, προκειμένου να εφαρμοστεί με σύγχρονα εργαλεία διοίκησης η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η αποτελεσματικότητα και η εύρυθμη λειτουργία των δομών της Μονάδας.
Με την ορθολογική διαχείριση των πιστώσεων του Υγειονομικού υλικού και διαφόρων κατηγοριών δαπανών όπως κόστος ενέργειας, ύδρευσης, τηλεφωνίας, υπηρεσίες μηχανογράφησης, καύσιμα- πετρέλαιο εξοικονομήθηκαν σημαντικά ποσά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν χρόνια προβλήματα επισκευών κτηριακών εγκαταστάσεων, συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού, ανακαινίσεις - διαμορφώσεις χώρων και προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
-Προμήθεια Βιοϊατρικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των κλινικών και τμημάτων:
Πιεσόμετρο - Οξύμετρο ηλεκτρονικό τροχήλατο, Μόνιτορ Ζωτικών Παραμέτρων, Αυτόματο Φακόμετρο, Υπέρηχος φορητός τσέπης, Βίντεο-λαρυγγοσκόπιο, Διπολική Διαθερμία κοπής απολίνωσης, Διαθλασίμετρο - κερατόμετρο επιτραπέζιο, Απινιδωτή με Βηματοδότη, Μηχάνημα συνεχούς κινητοποίησης γόνατος, στήριγμα κεφαλής για επεμβάσεις ώμου.

-Κτηριακές παρεμβάσεις - διαμόρφωση και αξιοποίηση χώρων

• Πλήρη ανακαίνιση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του 3ου Ορόφου η οποία ήταν ανενεργή τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια και η επαναλειτουργίας της κρίθηκε άκρως αναγκαία για την αντιμετώπιση των πιθανών ύποπτων κρουσμάτων COVID -19 δυναμικότητας πέντε κλινών με την απομόνωση του χώρου της από την υπόλοιπη Παθολογική Κλινική. Μετά το πέρας της πανδημίας ο χώρος θα λειτουργήσει ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Παθολογικού Τομέα.
• Επιπλέον δημιουργία χώρου απομόνωσης δύο θαλάμων όμορων με την Μ.Α.Φ. δυναμικότητας τεσσάρων κλινών, με αποτέλεσμα η δυνατότητα περίθαλψης ύποπτων περιστατικών COVID -19 του Νοσοκομείου να ανέρχεται στο σύνολο εννέα κλινών πλήρως απομονωμένων.
• Διαμόρφωση - ανακαίνιση χώρου στην πτέρυγα της Χειρουργικής Κλινικής για την εγκατάσταση Γαστρεντερολογικού ιατρείου με την προμήθεια σύγχρονου συστήματος Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού.
• Διαμόρφωση - ανακαίνιση χώρου με την δημιουργία ανεξάρτητης αίθουσας καλλιεργειών του μικροβιολογικού εργαστήριου και την εγκατάσταση θαλάμου βιοασφάλειας επιπέδου ΙΙ (HOOD).
• Δημιουργία νέου παιδιατρικού ιατρείου σε ανεξάρτητο χώρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών και την αποφυγή συγχρωτισμού με ενήλικες ασθενείς στον χώρο αναμονής.
• Παραχώρηση προς χρήση ενός Container από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες - παρεμβάσεις (ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, τοποθέτησης κλιματιστικού), με σκοπό την χρήση του για εξέταση και διαλογή πιθανών κρουσμάτων COVID -19 στην είσοδο του ΤΕΠ.
• Απομάκρυνση χρόνιων συσσωρευμένων υλικών καθώς και παλαιών στρωμάτων από χώρο του νοσοκομείου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί με την κατάλληλη διαμόρφωση - ανακαίνιση και τοποθέτηση εφαρμογής συστήματος μηχανογράφησης με την χρήση γραμμωτού κώδικά (Barcode) ως κεντρική αποθήκη, με σκοπό την σωστή διαχείριση και τον πλήρη έλεγχο εισροών - εκροών όλων των υλικών προς τις κλινικές και τα τμήματα του Νοσοκομείου.
• Εγκατάσταση νέων ηλεκτρολογικών πινάκων στα ΤΕΠ για τον εξωτερικό φωτισμό τους, στα μαγειρεία, στην αποστείρωση και στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς και αντικατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης και κατάσβεσης στο DATAROOM του τμήματος Πληροφορικής λόγω παλαιότητας.
• Επισκευή - ανακαίνιση κτιρίου ιδιοκτησίας του νοσοκομείου επί των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Ερμού.
• Προμήθεια δεκατεσσάρων κλιματιστικών τεχνολογίας Inverter για τις ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας.
Διαμόρφωση Ψηφιακής Ατζέντας - Παρεμβάσεις αναβάθμισης Πληροφοριακών Συστημάτων
• Προμήθεια ρομποτικής συσκευής εγγραφής CD/DVD, ακτινολογικών εξετάσεων CR, CT, U/S κ.λ.π.
• Προμήθεια συστήματος Radiology Information Systems (R.I.S.). για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου και την μηχανογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων (υπέρηχοι, αξονικός, κλασσική ακτινογραφία) για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών του Ακτινολογικού τμήματος.
• Αναβάθμιση του προγράμματος του Μικροβιολογικού εργαστηρίου με την προμήθεια του συστήματος MediOrder προς αποφυγή καταγραφής επαναλαμβανόμενων μη απαραίτητων παραγγελιών, οι οποίες δεν έχουν καμία πρόσθετη διαγνωστική αξία με σημαντικό όφελος την μείωση του κόστους αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών.
• Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασύρματων σημείων πρόσβασης WiFi, το οποίο θα διευκολύνει με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή (tablet) το ιατρικό προσωπικό των κλινικών, έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση σε αρχειακό υλικό ασθενών, σε ιατρικές διαδικτυακές εφαρμογές καθώς και την δυνατότητα χρήσης internet από τους ασθενείς και τους συνοδούς αυτών.
• Προμήθεια και τοποθέτηση ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου νέας τεχνολογίας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας των τηλεφωνικών υπηρεσιών καθώς και τον έλεγχο για μείωση του κόστους
• Ανάπτυξη της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου για εξυπηρέτηση του πολίτη με την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών (βεβαιώσεις νοσηλείας, γνωμάτευσης ιατρών κ.λ.π.).
Αύξηση Ανθρώπινου Δυναμικού - βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας
• Σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ και με την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή του Διοικητή της κ. Γ. Καρβέλη, μετακινήθηκε ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ' με σκοπό την επαναλειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, αρχικά για εσωτερικούς ασθενείς και σε δεύτερο χρόνο μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων (τελευταίο στάδιο) δύο ιατρών Ακτινοδιαγνωστικής ΕΒ' και την ανάληψη υπηρεσίας τους στη νοσοκομειακή δομή θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
• Οι προκηρύξεις των ειδικοτήτων Ορθοπεδικής ΕΒ' και Αναισθησιολογίας ΕΒ' βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των κρίσεων στην 6η Υ.ΠΕ και αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στο νοσοκομείο το επόμενο χρονικό διάστημα.
• Ανάληψη υπηρεσίας μόνιμου ιατρού Παθολογίας ΕΒ', αυξάνοντας την δυναμικότητα της Παθολογικής Κλινικής.

• Πρόσληψη επικουρικών ιατρών των ειδικοτήτων, Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Μικροβιολογίας), Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπεδικής και Καρδιολογίας

• Ενίσχυση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού διοικητικών - νοσηλευτικών και τεχνικών καθηκόντων.
Οικονομικές παρεμβάσεις

• Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής υπηρεσίας που δόθηκαν την 30η Ιουνίου 2020, έχει περιοριστεί σημαντικά το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
• Διαπραγμάτευση και μείωση του κόστους συμβάσεων υποστήριξης ιατρονοσηλευτικού φακέλου, μηχανογραφικών και εργαστηριακών εφαρμογών του Νοσοκομείου χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ τακτοποιούνται άμεσα όλοι τρέχοντες λογαριασμοί.
Η Διοίκηση στοχεύει σε λύσεις οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της κλινικής ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, στην αναζήτηση ενεργειών εξορθολογισμού για την αποδοτική χρήση των πόρων και ριζικές τομές σε όλες τις παθογένειες της Νοσηλευτικής Μονάδας, προς το συμφέρον των πολιτών της Αιγιάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.