Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ- Καταγγελία αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς

Σκεπαστό 16 Ιουνίου 2020   Προς  Δήμαρχο Καλαβρύτων Κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο  ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΚΑΛΑ...

Σκεπαστό 16 Ιουνίου 2020 
 Προς Δήμαρχο Καλαβρύτων
Κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ
ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΚ 250.01


Θέμα: «Συνεδρίαση Συμβουλίου Κοινότητας Σκεπαστού την 27-5-2020».

            Κε Δήμαρχε,
Σας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη – προκλητική – αντιθεσμική – αντιδημοκρατική συμπεριφορά του συνδυασμού της πλειοψηφίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Σκεπαστού την 27-5-2020 που δια του προέδρου μας «διέταξε» να βγούμε έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα.
Η Συνεδρίαση συγκλήθηκε κατόπιν του με αριθ. πρωτ. 2836/19-5-2020 αιτήματος της παράταξής μας (βάση του άρθρου 88 παρ. 4, του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 89 του Ν.4555/2018 τις τροποποιήσεις του Ν.4623/2019 που κοινοποιήθηκαν με την αριθ. εγκυκλίου  88 Α.Π. 59846/21-8-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών, που δίνει την δυνατότητα στο 1/3 των μελών του Συμβουλίου με αίτημά τους να προκαλούν την σύγκληση του Συμβουλίου εντός 10 ημερών), με θέμα ημερήσιας διάταξης: Περί της αναγκαιότητας άμεσων παρεμβάσεων για την εξασφάλιση της προβλεπόμενης προσβασιμότητας στο υπό εκτέλεση – από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – έργο οδοποιίας Σκεπαστό – Πλατανιώτισσα στην βόρεια είσοδο του οριοθετημένου οικισμού Σκεπαστού.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την υποβολή του αιτήματος 19-5-2020 έως την συζήτησή του την 27-5-2020 ο πρόεδρος της Κοινότητας προέβη σε αυθαίρετες εργασίες – μη αρμοδιότητάς του – με ιδιωτικό μηχάνημα, καθαίρεσε τμήμα του Σαραζανέτ (Καρτέρι) στο βόρειο τμήμα του οικισμού, όπως έκανε και σε προγενέστερο χρόνο εκσκαφή εντός της κοίτης του χειμάρρου  «ξεθεμελιώνοντας» το τοιχίο στήριξης του δρόμου προς Πλατανιώτισσα χωρίς καμία  αδειοδότηση – μελέτη, δημιουργώντας τετελεσμένα που σχετίζονται με το περιεχόμενο της συζήτησης του υποβληθέντος θέματος.
Στις επισημάνσεις μας, γιατί τα κάνετε όλα αυτά,  πριν την συζήτηση και λήψη απόφασης από το Κοινοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζετε τι θέλαμε να προτείνουμε και ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται ο ρόλος και η ύπαρξη του Συμβουλίου, μας απάντησε: «ΕΜΕΙΣ έτσι κάνουμε τα έργα, αν δεν σας αρέσει βγείτε έξω» αποκαλύπτοντας κυνικά τις ιδεολογικές τους αντιλήψεις, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα, αποδεικνύοντας στην πράξη τι εννοούσαν προεκλογικά λέγοντας αναβάθμιση λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου. 
Για την απαράδεκτη – προκλητική – αντιθεσμική – αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά του  συνδυασμού της πλειοψηφίας δια του προέδρου, και της δημιουργηθείσας έντασης, η παράταξή μας κατήγγειλε το γεγονός και σε ένδειξη διαμαρτυρίας απεχώρησε της Συνεδρίασης.
Η όλη αυτή αλαζονική στάση, επίδειξης εξουσίας και απαξίωσης της αντιπολίτευσης «εκτρέφεται» κάτω από την δική σας ανοχή γιατί:
1) Το ιδιωτικό μηχάνημα ήταν μισθωμένο από τον Δήμο ενώ γνωρίζατε αφού σας είχαμε κοινοποιήσει όπως και στην Τεχνική Υπηρεσία το με αριθ. πρωτ. 2836/19-5-2020 αίτημά μας.
2) Τον μήνα Δεκέμβριο του 2019 εκτελέσατε εργασίες τσιμεντόστρωσης σε δρομίσκο, που συνδέεται με την κεντρική οδό και κατασκευή αγωγού διευθέτησης ομβρίων χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα και στο με αριθ. πρωτ. 9082/05-12-2010 αίτημα για ενημέρωση (περί της σχετικής απόφασης εκτέλεσης – μελέτης – πηγή χρηματοδότησης – κόστους – τρόπου εκτέλεσης – αναδόχου), δεν απαντήσατε ποτέ.
3) Δέχεστε τα κείμενα – αποσπάσματα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Κοινότητας [από τα 11 θέματα που έχουν συζητηθεί τα έξι (6) τα έχει προτείνει η παράταξή μας] χωρίς να έχουν υπογραφεί από μέρους μας και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα (αφού το είχαμε αναδείξει ως θέμα με το αριθ. πρωτ. 993/14-2-2020 έγγραφο) δημοσιεύθηκαν τα πρώτα για ενημέρωση του κοινού, όπως γίνονταν τις  περασμένες περιόδους.
4) Συνειδητά δεν μας ενημερώσατε για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στο χωριό μας, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 για έλεγχο προόδου εργασιών, του προς ασφαλτόστρωση δρόμου Σκεπαστό – Πλατανιώτισσα, που σύμφωνα με τις προεκλογικές κορώνες ήταν ένα ψέμα, και όσοι το λοιδορούσαν ως  έργο, έτρεξαν τώρα εκεί να φωτογραφηθούν.
Αυτά είναι για εσάς θεσμική λειτουργία;
Οι συμπατριώτες  Βυσσωκιώτες, μας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους εκλέγοντάς μας Συμβούλους οκτώ (8) και πέντε (5) φορές αντίστοιχα, δύο (2) και μία (1) φορά Προέδρους, αυτοί και μόνο θα αποφασίσουν πότε θα μας βγάλουν έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα. Κανένας άλλος!


Οι Σύμβουλοι Κοινότητας Σκεπαστού 

1 ) Στυλιανός Μούσκας του Κωνσταντίνου
2) Ανδρέας Μπάλιος του Νικολάου



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.