HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θερινό σχολείο για παιδιά & εφήβους στο Σπήλαιο Λιμνών Καστριών

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. –Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων, Σπήλαιο Λιμνών Καστριών ξεκινά συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ...

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. –Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων, Σπήλαιο Λιμνών Καστριών ξεκινά συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Θερινού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων το χρονικό διάστημα από 27/7/2020 έως την Κυριακή 2/8/2020, για παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.
Ομάδα έγκριτων ακαδημαϊκών συνεργατών ‘’θα φωτίσει’’ τις πτυχές της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, αναλύοντας μοτίβα μυθολογίας στην Ιστορία των Επιστημών, όπως στην περίπτωση του Μελάμποδα αλλά και στη σύγχρονη Τέχνη.
Παράλληλα φοιτητές του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΚΔΜΠΣ) «Δημιουργική Γραφή» (ΠΤΝ/ΠΔΜ-Τμήμα Κινηματογράφου/ΑΠΘ) έχουν αναλάβει την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών με θέμα την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, πιο συγκεκριμένα:

1.Μορφές και Θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Διδακτικές Προσεγγίσεις Δημιουργικής Γραφής.
2.Η αφήγηση ως εργαλείο θεραπείας: Το παράδειγμα του μύθου του Μελάμποδα.
3.Μοτίβα μυθολογίας στην ιστορία των επιστημών: η περίπτωση του Μελάμποδα.
4.Μοτίβα μυθολογίας στη σύγχρονη τέχνη.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. όπου πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Κούκιος, για πρώτη φορά φοιτητές πανεπιστημιακού ιδρύματος ερευνούν και διατυπώνουν σκέψεις πάνω στο Μύθο των Σπηλαίων, υπό το πρίσμα της Δημιουργικής Γραφής. Με αυτόν τον τρόπο αναβιώνεται ο Μύθος σε παροντικό χρόνο μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και εργαλεία στον επιβλητικό χώρο των Σπηλαίων.

Είμαστε σίγουροι ότι οι παραπάνω προσεγγίσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον, τόσο των μαθητών, όσο και του κοινού. Μετά την ολοκλήρωση των διπλωματικών εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα ακολουθήσει παρουσίαση στο ‘’υπό κατασκευή’’ Κέντρο Πληροφόρησης του Σπηλαίου Λιμνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.