HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εις Κύριον εκδημία τού μακαριστού και ευλογημένου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματ...

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εις Κύριον εκδημία τού μακαριστού και ευλογημένου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματικού πατρός και κτήτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας. Την Παρασκευή, 19η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο τέλεσαν στην Ιερά Μονή Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον ενάρετο και οσιακό βίο του, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανοικοδομήσει εκ βάθρων και να οργανώσει το Ιερό Κοινόβιο σύμφωνα με τις αρχές του Ορθόδοξου Μοναχισμού και τη δι-δασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Με την οσιακή ζωή του υπήρξε κανών και τύπος αληθινού Μοναχού, ενώ με τις πατρικές του νουθεσίες καλλιεργούσε και καθοδηγούσε τόσο τις Μοναχές όσο και τα πνευματικά του τέκνα. Η αρετή όμως που τον διέκρινε ήταν η βαθιά ταπείνωσή του. Ζούσε στην αφάνεια και εργαζόταν αθόρυβα για την δόξα του Τριαδικού Θεού. 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο μακαριστός π. Ευσέβιος να δέεται για όλους και να είναι κοντά μας, ασπίδα και προστασία τόσο στην Ιερά Μονή όσο και στην Ιερά Μητρόπολή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.