Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στις φλόγες το ιστορικό Μοναστήρι της Βαρνάκοβας - Κάηκε ο ναός και η εικόνα της Παναγίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο βυζαντινό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, στην Φωκίδα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο ν...

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο βυζαντινό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, στην Φωκίδα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο νέος ναός, ενώ κάηκε η ιστορική εικόνα της Παναγίας, η οποία αποτελούσε το σημαντικότερο κειμήλιο του μοναστηριού.
Στο σημείο έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Οι μοναχές πρόλαβαν και εγκατέλειψαν τη Μονή και είναι ασφαλείς.
Στο σημείο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις δυνάμεις για το μέγεθος της καταστροφής.
Το ιστορικό μοναστήρι της Φωκίδας ιδρύθηκε το 1077 από τον  Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα ανεδείχθη σε θρησκευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας, καθώς σύντομα βρέθηκε υπό την προστασία των αυτοκρατόρων Κομνηνών. Μάλιστα, μέλη της δυναστείας των Κομνηνών έχουν θαφτεί στο μοναστήρι.
Φωτογραφία fokidanews.gr
βίντεο: nafpaktianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.