Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

2hQzL.gif

Breaking News

latest

19 η 22 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο με ανταπόκριση με Οδοντωτό και προς Αεροδρόμιο - Αθήνα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., η άσκησή της για την αντιμετώπιση συμβάντος στη σιδηροδρομική Σήραγγα Μελισσίο...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., η άσκησή της για την αντιμετώπιση συμβάντος στη σιδηροδρομική Σήραγγα Μελισσίου, που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη λειτουργίας της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτο-Αίγιο-Ροδοδάφνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com το πρώτο δρομολόγιο προγραμματίζεται για τηn Παρασκευή 19 Ιουνίου η το αργότερο Δευτέρα 22 Ιουνίου. Τα δρομολόγια θα είναι έξι (6) καθημερινά με ανταπόκριση στο Κιάτο για αεροδρόμιο και Αθήνα και ανταπόκριση στο Διακοπτό με τον Οδοντωτό προς Καλάβρυτα.
Τα επίσημα εγκαίνια από τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή προγραμματίζονται προς το τέλος του μήνα ή το πολύ αρχές Ιουλίου

Η τελευταία άσκηση ετοιμότητας
Η προηγούμενη άσκηση, στη Σήραγγα Τραπέζης, είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ η άσκηση στη Σήραγγα Μελισσίου είχε προγραμματιστεί από την ΕΡΓΟΣΕ για τα τέλη Μαρτίου, αλλά δεν κατέστη δυνατή η διοργάνωσή της, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Covid-19.
Ωστόσο, με τη σταδιακή άρση των μέτρων, η εταιρία προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών, ώστε να πραγματοποιηθεί η άσκηση. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των συμμετεχόντων, η ΕΡΓΟΣΕ την ολοκλήρωσε σήμερα την άσκηση, στην οποία συμμετείχαν ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία ΜΕΤΚΑ Α.Ε., καθώς και κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών δικαιοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.
Όπως και στην προηγούμενη άσκηση, έτσι και σε αυτή, σκοπός ήταν να εξοικειωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς με τα νέα συστήματα ασφαλείας των σιδηροδρομικών σηράγγων, αλλά και να εκπαιδευτεί άρτια το εμπλεκόμενο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ασφαλής αντιμετώπιση πιθανών συμβάντων. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένου σεναρίου, βάσει του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά με εστία το μεσαίο όχημα/βαγόνι επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχει ακινητοποιηθεί μπροστά από την έξοδο διαφυγής της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Μελισσίου με κατεύθυνση προς Πάτρα. Σύμφωνα με τη διαδικασία, πριν από την άσκηση έλαβε χώρα διεξοδική ενημέρωση των συμμετεχόντων ασκούμενων των υπηρεσιών, των ηθοποιών και των παρατηρητών, ενώ με την ολοκλήρωση του σεναρίου πραγματοποιήθηκε η αξιολόγησης της άσκησης.

Παρών στην άσκηση ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα ολοκληρώνεται η τελευταία άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιείται στη νέα γραμμή από το Κιάτο έως τη Ροδοδάφνη και είμαστε πλέον έτοιμοι να παραδώσουμε και επισήμως το έργο στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να σχεδιαστούν τα δρομολόγια και να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή. Μάλιστα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έργο ήταν έτοιμο προς παράδοση από το τέλος Μαρτίου, ωστόσο λόγω του lockdown αυτό δεν κατέστη εφικτό, παρόλο που η ΕΡΓΟΣΕ ήταν καθ’ όλα έτοιμη για την διεκπεραίωση της άσκησης. Με τις ενέργειές μας, που ήταν όλο αυτό το διάστημα σε πλήρη συντονισμό με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τη συνεχή υποστήριξη που είχαμε, καταφέραμε να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου για τον ελληνικό σιδηρόδρομο».

Ήδη η ΕΡΓΟΣΕ έχει παραδώσει από τον περασμένο Ιανουάριο το σύνολο της επιδομής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες συρμών έως 200 χλμ/ώρα. Το εν λόγω τμήμα έχει μήκος 71 χλμ, ενώ η σιδηροδρομική Σήραγγα Μελισσίου έχει μήκος 1.815 μ. και διαθέτει σήραγγα διαφυγής μήκους 300 μ.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.