Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και e-mail για τα 800 ευρώ

Φρένο στις ουρές που σχηματίζουν καθημερινά έξω από τις εφορίες οι φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν κλειδάριθμο για να αποκτήσουν ...

Φρένο στις ουρές που σχηματίζουν καθημερινά έξω από τις εφορίες οι φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν κλειδάριθμο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Taxisnet ετοιμάζεται να βάλει η ΑΑΔΕ.
Ο Γιώργος Πιτσιλής  συζητά με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου οι νέοι κλειδάριθμοι να αποσταλούν στους φορολογούμενους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο και μέσω email.
Στην περίπτωση αυτή, ο κλειδάριθμος θα σπάσει σε δυο τμήματα για λόγους ασφάλειας. Το πρώτο τμήμα θα σταλεί με SMS και το δεύτερο με email.

Επειδή όμως για τη διαδικασία αυτή απαιτείται η ταυτοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου, ο φορολογούμενος ο οποίος έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση για κλειδάριθμο, θα κληθεί να δηλώσει επιπλέον τον αριθμό της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του και τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Περίπου 35.000 αιτήσεις για κλειδάριθμο έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Taxisnet με τις μισές από αυτές να αφορούν νέους φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν κλειδάριθμο για να υποβάλουν εκτός από τη φορολογική δήλωση τους και την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι  που δεν έχουν κλειδάριθμο στο Taxis δεν μπορούν να εισέλθουν στη πλατφόρμα και να υποβάλλουν αίτηση με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα 800 ευρώ καθώς οι ημερομηνίες τρέχουν.

Για να ξεκλειδώσει η πύλη του Taxisnet στους νέους φορολογούμενους απαιτείται η υποβολή αίτησης για την απόκτηση του απαραίτητου κλειδάριθμου. Για τη διαδικασία εγγραφής και ενεργοποίησης λογαριασμού στο Taxisnet θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

➨Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.
Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής. Μέχρι στιγμής η παραλαβή του κλειδαρίθμου γίνεται στην Εφορία από τον υποψήφιο χρήστη ενώ με το νέο σύστημα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ με την αποστολή του κλειδάριθμου μέσω SMS και email οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από τις ουρές και την ταλαιπωρία στη Δ.Ο.Υ. τους.
Ενεργοποίηση του λογαριασμού. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε:
α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής
β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε  με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.
γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.