HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοροναϊός: COVID-19 - Πανεπιστήμιο Johns Hopkins - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19 * Ο ιός δεν είναι ζωνταν...

Πανεπιστήμιο Johns Hopkins,
Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID-19

* Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά ένα πρωτεϊνικό μόριο (DNA) που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή παρειακού βλεννογόνου, αλλάζει τον γενετικό του κώδικα, (μετάλλαξη) και μετατρέπεται σε επιθετικά και πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα.
* Δεδομένου ότι ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός αλλά πρωτεϊνικό μόριο, δεν θανατώνεται, αλλά αποσυντίθεται μόνη της. Ο χρόνος αποσύνθεσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον τύπο του υλικού όπου βρίσκεται.
* Ο ιός είναι πολύ εύθραυστος. Το μόνο πράγμα που τον προστατεύει είναι ένα λεπτό εξωτερικό στρώμα λίπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σαπούνι ή το απορρυπαντικό είναι το καλύτερο φάρμακο, επειδή ο αφρός ΔΙΑΛΥΕΙ το ΛΙΠΟΣ (γι 'αυτό πρέπει να τρίψετε τόσο πολύ: για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, για να φτιάξετε πολύ αφρό στο πλύσιμο των χεριών σα, σημάδι ότι έχουν διαλυθεί όλα τα λίπη).
Με τη διάλυση της στιβάδας λίπους, το μόριο πρωτεΐνης διασκορπίζεται και διασπάται από μόνο του.
* Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ λιώνει το λίπος, γι 'αυτό είναι τόσο καλό να χρησιμοποιείτε νερό ζεστό στο πλύσιμο των χεριώνπάνω από 25 βαθμούς Κελσίου για το πλύσιμο των χεριών, των ρούχων και των πάντων. Επιπλέον, το ζεστό νερό παράγει περισσότερο αφρό και αυτό το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό.
* Το αλκοόλ ή οποιοδήποτε μείγμα με αλκοόλ πάνω από 65% ΔΙΑΛΥΤΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΙΠΗ, ειδικά το εξωτερικό λιπιδικό στρώμα του ιού.
* Οποιοδήποτε μίγμα με 1 μέρος λευκαντικού και 5 μέρη νερού διαλύει άμεσα την πρωτεΐνη, διασπά το εσωτερικό στρώμα του ιού.
* Το οξυγονωμένο νερό βοηθά πολύ μετά το σαπούνι, το αλκοόλ και το χλώριο, επειδή το υπεροξείδιο διαλύει την πρωτεΐνη του ιού, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πυκνό και αυτό θα βλάψει και το δέρμα σας.
* ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΑ ή ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. 
Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός όπως τα βακτήρια και τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να σκοτώσουν ό,τι δεν είναι ζωντανό.
* Μην τινάζεται ΠΟΤΕ τα χρησιμοποιημένα ή αχρησιμοποίητα ρούχα, σεντόνια ή υφάσματα που μπορεί να έχουν επικάθηση μορίων ιού.  
Αυτό γιατί όταν το μόριο του ιού είναι κολλημένο σε μια πορώδη επιφάνεια, είναι πολύ αδρανές και αποσυντίθεται μόνο του:
- μεταξύ 3 ωρών (σε ύφασμα και πορώδες υλικό),
-4 ώρες (σε χαλκό και ξύλο)
-24 ώρες (σε χαρτόνι),
- 42 ώρες (σε μέταλλο) και
-72 ώρες (σε πλαστικό).
Αλλά αν το τινάξετε ή χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστήρα φτερών, τα μόρια του ιού περνούν στον αέρα και για χρονικό διάστημα έως και 3 ώρες μπορούν να καταθέσουν στη μύτη σας κι να σας μολύνουν.
* Τα μόρια του ιού παραμένουν πολύ σταθερά στο εξωτερικό κρύο, ή σε κλιματιζόμενους χώρους και στα κλιματιστικά σε σπίτια και αυτοκίνητα.
Χρειάζονται επίσης υγρασία για να παραμείνουν σταθεροί, και ιδιαίτερα το σκοτάδι. Επομένως, τα αφυδατωμένα, ξηρά, ζεστά και φωτεινά περιβάλλοντα θα υποβαθμίσουν ταχύτερα.
* Το UV ΦΩΣ από οποιοδήποτε πηγή, διασπά την πρωτεΐνη του ιού. Για παράδειγμα, η απολύμανση και η επαναχρησιμοποίηση μάσκας είναι τέλεια αν εκτεθεί σε UV ΦΩΣ. Προσέξτε, όμως γιατί το UV ΦΩΣ, διασπά το κολλαγόνο (το οποίο είναι πρωτεΐνη) στο δέρμα.
* Ο ιός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εισέλθει μέσω υγιούς δέρματος.
* Το Ξύδι ΔΕΝ είναι χρήσιμο γιατί δεν διασπά το προστατευτικό στρώμα του λίπους.
* ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ. Η ισχυρότερη βότκα είναι 40% αλκοόλη και για να σκοτωθεί ο ιός χρειαζόμαστε το λιγότερο 65% αλκοόλη.
* Τα αντισηπτικά στόματος επιτυγχάνουν αντισηψία όταν περιέχουν περισσότερο από 65% αλκοόλη.
* Όσο πιο περιορισμένος είναι ο χώρος, τόσο μεγαλύτερη συγκέντρωση του ιού μπορεί να υπάρξει. Όσο πιο ανοιχτό ή φυσικά αερίζεται ο χώρος τόσο καλύτερα.
* Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά αγγίξετε το βλεννογόνο, τα τρόφιμα, τις κλειδαριές, τα κουμπιά, τους διακόπτες, το τηλεχειριστήριο, το κινητό τηλέφωνο, τα ρολόγια, τους υπολογιστές, τα γραφεία, την τηλεόραση κλπ. Και όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο.
* Πρέπει να ενυδατώσετε τα στεγνά χέρια μετά από το πλύσιμο τους, γιατί τα μόρια μπορούν να κρυφτούν στις μικρές ρωγμές. Όσο πιο παχύ είναι το ενυδατικό, τόσο το καλύτερο.
* Επίσης, κρατήστε τα ΝΥΧΙΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ  έτσι ώστε ο ιός να μην κρύβεται εκεί.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHNS HOPKINS
Baltimore, Maryland USA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.