HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΣΠΑ: Αποζημίωση των δαπανών που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού

Τη μέριμνα ώστε να αποζημιωθούν δαπάνες μετακινήσεων -που εντάσσονται στον προϋπολογισμό της Δράσης Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ του Ε...

Τη μέριμνα ώστε να αποζημιωθούν δαπάνες μετακινήσεων -που εντάσσονται στον προϋπολογισμό της Δράσης Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ του ΕΣΠΑ- και ενώ πληρώθηκαν εν τούτοις ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού έλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες που προκύπτουν από την ακύρωση εισιτηρίων, συμμετοχής και διαμονής λόγω ματαίωσης συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων ή συναντήσεων εργασίας και λοιπών επιλέξιμων δραστηριοτήτων της Δράσης Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ, εξ αιτίας της πανδημίας COVID-19 ή και δαπάνες για την οργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες αναγκαστικά ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν για τους ίδιους λόγους, που συνιστούν πραγματικό κόστος για το δικαιούχο μπορούν να θεωρηθούν επιλέξιμες και να επιβαρύνουν τις πιστώσεις των οικείων έργων, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο που ο δικαιούχος δεν μπορούσε να προβλέψει την ακύρωση λόγω της πανδημίας».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Τονίζεται ότι, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι δαπάνες ή μέρος αυτών δεν επιστρέφονται από άλλες πηγές. Οποιαδήποτε ποσά επιστρέφονται (π.χ. από ασφαλιστική κάλυψη, από τον αερομεταφορέα, το κατάλυμα κλπ.) πρέπει να αφαιρούνται από τις επιλέξιμες δαπάνες.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις πτήσεων που ματαιώθηκαν από τον αερομεταφορέα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 25/2/2020 έως 30/9/2020, σύμφωνα με το άρθρο 61 της από 13/4/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 84), ισχύουν αναγκαστικά τα εξής:
- Ο αερομεταφορέας θα πρέπει να εκδίδει πιστωτικό σημείωμα προς τον δικαιούχο του εισιτήριου με αξία ίση με το αντίτιμο του εισιτηρίου της ματαιωθείσας πτήσης και με ημερομηνία λήξης 18 μηνών από την έκδοσή του.
- Κατά τη διάρκεια του δεκαοκτάμηνου, ο δικαιούχος του πιστωτικού σημειώματος μπορεί οποτεδήποτε να κάνει χρήση αυτού σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου του αερομεταφορέα.
- Μέχρι την λήξη του πιστωτικού σημειώματος δεν είναι απαιτητή η επιστροφή του αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς τους επιβάτες. Η οφειλή αυτή είναι απαιτητή, εφόσον παρέλθουν οι 18 μήνες από την έκδοση του πιστωτικού σημειώματος και αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Για τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στο άρθρο 61 της ΠΝΠ, δηλαδή για δαπάνες αεροπορικών εισιτηρίων για τις οποίες έχει εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο του αερομεταφορέα, το ποσό μπορεί να δηλωθεί στο έργο, μόνο εφόσον πραγματοποιηθεί μετακίνηση για του σκοπούς του έργου εντός του 18μηνου και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.