Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Κάλεσμα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης

Αγαπητοί συμπολίτες, Ευχή όλων μας, να βγούμε γεροί και δυνατοί από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, που ζει όλη η ανθρωπότητ...


Αγαπητοί συμπολίτες,

Ευχή όλων μας, να βγούμε γεροί και δυνατοί από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, που ζει όλη η ανθρωπότητα. Την  επόμενη μέρα– ελπίζουμε και ευχόμαστε να ΄ρθει σύντομα – η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί στοχευμένες παρεμβάσεις από όλους μας. Είναι βέβαιο ότι πέραν των μέτρων της κεντρικής διοίκησης, η ανάκαμψη – οικονομική και κοινωνική – θα στηριχθεί στις κατά τόπους πρωτοβουλίες. Η Δημοτική αρχή γνωρίζει τις ευθύνες της και τις προσδοκίες των πολιτών, τόσο για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης όσο και για το σχεδιασμό για την  επόμενη μέρα. Μελετάμε και προγραμματίζουμε  καθημερινά παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Στην υγεία, στην καθημερινότητα, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις υποδομές, στην παιδεία, στη νεολαία, σε κάθε τι που ανακουφίζει και προσφέρει ελπίδα.
Σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων έχουν οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες πρέπει να τεθούν άμεσα στην υπηρεσία των πολιτών ώστε  να κάνουμε το δήμο μας ¨έξυπνο¨ .  Ήδη,   η πλατφόρμα για την διαχείριση της καθημερινότητας είναι έτοιμη και τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί πιλοτικά για καταχώριση προβλημάτων από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Κοινοτήτων.  Στην παρούσα φάση θα είναι ¨ορατή¨ από τους πολίτες ενώ στη δεύτερη φάση θα μπορούν να καταχωρούν αιτήματα/προβλήματα καθημερινότητας προς επίλυση και να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησής τους.

Σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται και η ψηφιοποίηση και ενιαία προβολή και ανάδειξη κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας¨ Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε την ισόρροπη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων,  Καλαβρύτων,  Κλειτορίας,  Αροανίας και  Παΐων,   διάρκειας τεσσάρων εποχών, με τη συνεργασία των δημοτών, των δημοτικών παρατάξεων,  των κοινωνικών - πολιτιστικών συλλόγων και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.
Στοχεύουμε στην  καθολική συμμετοχή, γνωρίζοντας ότι η καταγραφή και αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος του δήμου μας, της Επαρχίας Καλαβρύτων, αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια που απευθύνεται  και αφορά όλους τους δημότες και που διαρκώς εμπλουτίζεται με ανθρώπους, με ιδέες, με προτάσεις, με δράσεις και έργα.
Το εγχείρημα είναι σίγουρα πολύ μεγάλο,  με την  ολοκλήρωσή του όμως θα αποτελέσει  το ψηφιακό/διαδραστικό εργαλείο της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ μας και της ενημέρωσης και διάχυσης των επισκεπτών σε όλη την περιοχή.
Καλούμε λοιπόν τους συλλόγους, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και κάθε Καλαβρυτινό, να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια με την καταγραφή σε κάθε  χωριό του δήμου μας όλων εκείνων των στοιχείων – τουριστικού ενδιαφέροντος, πολιτιστικών, ιστορίας, λαογραφίας, παράδοσης, αρχιτεκτονικών, θρησκευτικών , μνημείων της φύσης κ.λ.π. -  που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας και πρέπει να αναδειχθούν. Προτείνουμε, ο συντονισμός να γίνει από τους Προέδρους των Κοινοτήτων  και το υλικό που θα προκύψει  να σταλεί στο δήμο συγκεντρωτικά για κάθε χωριό στο e-mail: politistiki.kalavrita@gmail.com . (θα δοθούν προδιαγραφές- μέγεθος εικόνας, τύπος αρχείων κ.λ.π. - ώστε  να γίνει ευκολότερο το έργο της ομάδας που θα υλοποιήσει το εγχείρημα). Επίσης παρακαλούμε τους συλλόγους να στείλουν στο ανωτέρω e-mail τα επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και την σύνθεση των διοικητικών τους συμβουλίων, για να συμπληρωθεί/επικαιροποιηθεί ο κατάλογος των συλλογικών φορέων της περιοχής μας.
Κλείνοντας να σας ευχαριστήσουμε – εκ των προτέρων – για την συμμετοχή σας και να σας ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης.


Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων         
Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού  και Τουριστικού τομέα


Αθανάσιος Παπαδόπουλος


Κώστας Κούκιος


Λεωνίδας Βασιλόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.