HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο κορωνοϊός «ανοίγει» νωρίτερα το gov.gr

γράφει ο Σπήλιος Πίστας Το ντεμπούτο της κάνει η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους όπου φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες ...

γράφει ο Σπήλιος Πίστας
Το ντεμπούτο της κάνει η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους όπου φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των περισσότερων υπουργείων, οργανισμών, φορέων και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου. 
Το gov.gr, από σήμερα, θα αποτελεί το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει ό,τι χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δημόσιο και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Η έναρξή του είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι αλλά πρόλαβαν τα γεγονότα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να «τρέξει» η διαδικασία ώστε οι Έλληνες πολίτες να μπορούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους να διεκπεραιώνουν τα έγγραφα που χρειάζονται. 
Από πιστοποιητικά δημοτολογίου, αιτήσεις επιδότησης, γνήσιο υπογραφής και πολλές άλλες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, «μαζεμένα και νοικοκυρεμένα» σε μία ιστοσελίδα. 
Η ταυτοποίηση στο gov.gr γίνεται μέσω των κωδικών, που διαθέτει ο πολίτης στο taxisnet και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τρίτους (π.χ. λογιστές).
Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη, σύντομα θα ανακοινωθούν νέες υπηρεσίες όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων με την ιατρική συνταγή να έρχεται στο κινητό του ενδιαφερόμενου χωρίς εκτύπωση.
Προφανώς για όλα τα παραπάνω χρειάζεται κάποια εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες και ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, γλιτώνοντας όμως χρόνο, κόπο και γραφειοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.