HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εν μέσω απαγορεύσεων και περιορισμών η εορτή του Αγίου Αλεξίου στην Αγία Λαύρα (ΦΩΤΟ)

Κεκλεισμένων των θυρών η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε τον Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού, όπου φυλάσσεται η ...

Κεκλεισμένων των θυρών η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε τον Άγιο Αλέξιο, τον άνθρωπο του Θεού, όπου φυλάσσεται η κάρα του (δωρεά στη μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου .
Με τα πρωτόγνωρα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, χθες βράδυ τελέσθηκε αγρυπνία, κεκλεισμένων των θυρών παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ.Ιερωνύμου. 
Για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έγινε πάνδημη και πανηγυρική εορτή, αφού τα μέτρα κατά του ιού είναι αυστηρά εφαρμόσιμα και στους χώρους των εκκλησιών.  
Η κάρα του Αγίου μετέβη από το ιερό μοναστήρι στην κεντρική εκκλησία των Καλαβρύτων, χωρίς καμία επισημότητα, αλλά για να διατηρηθεί η παράδοση που αδιαλείπτως τηρείται και επέστρεψε αμέσως στο μοναστήρι. Όπως μας είπε και ο καθηγούμενος της Μονής π. Ευσέβιος, η κάρα του Αγίου, ακόμα και στα κατεστραμμένα Καλάβρυτα από του Γερμανούς, λίγους μήνες μετά το ολοκαύτωμα του Δεκεμβρίου του 43, στις 17 Μαρτίου του 1944, ακόμα και τότε είχε μεταφερθεί από την Ιερά Μονή στην πόλη των Καλαβρύτων.
Η Ιερά Μητρόπολη, εναρμονισμένη στα μέτρα που επέβαλε, αρχικά η Ιερά Σύνοδος και μετά η πολιτεία, ακύρωσε κάθε τελετή και η ιερουργία στο μοναστήρι μας, έγινε με κλειδωμένη την είσοδο παρουσία των λίγων μοναχών και του μητροπολίτη μας.
Ευχή όλων μας ο Άγιος Αλέξιος, πολιούχος και προστάτης των Καλαβρύτων να προστατεύει όλους μας και να τελειώσει γρήγορα αυτήν την παγκόσμια περιπέτεια, ανώδυνα και ειρηνικά.
Ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής
      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.