Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ιταλία λόγω Κοροναϊού

Η Ιταλία που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη από τον νέο κορωνοϊό μετρά ήδη 463 θανάτους και η κυβέρνηση προκειμέν...

Η Ιταλία που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη από τον νέο κορωνοϊό μετρά ήδη 463 θανάτους και η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει το ξέσπασμα του φονικού ιού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πιο δραστικά μέτρα, επηρεάζοντας περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους. 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες, απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις και ανέστειλε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ποδοσφαίρου.

Στους 463 οι θάνατοι
Οι θάνατοι στη Λομβαρδία - που ήδη ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κλειστούς κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία και περιορισμένες ώρες στα εστιατόρια - σημείωσαν άνοδο 25% την ημέρα φθάνοντας τους  33, ενώ σε εθνικό επίπεδο οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 97 , φθάνοντας τους 463, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό στον κόσμο μετά Κίνα.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες», ενώ εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, επίσης, πώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου και πως η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.
«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν τη Δευτέρα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Τη Δευτέρα και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη. Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα (η οποία είναι σε απομόνωση) τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση.
Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ.
Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία
Σε προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία προχωρά η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η σχετική αεροναυτική αγγελία (NOTAM) ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto).
Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.
Η ΥΠΑ, όπως αναφέρεται, δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και η σχετική απόφαση εναρμονίζεται με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.