HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ - Κλειστά την Κυριακή

Σε αλλαγές του ωραρίου των σούπερ μάρκετ προχωρά η κυβέρνηση με διπλό στόχο την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, αλλά και την προστασί...

Σε αλλαγές του ωραρίου των σούπερ μάρκετ προχωρά η κυβέρνηση με διπλό στόχο την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, αλλά και την προστασία των εργαζομένων σε αυτά από την εξάντληση.
Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι την τελευταία Κυριακή που ήταν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ σημειώθηκε πολύ χαμηλή κατανάλωση αποφασίστηκε να μην ανοίγουν την Κυριακή. Περιορισμό κατά μία ώρα και στο καθημερινό ωράριο.
Το νέο ωράριο λειτουργίας
Το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.
Έτσι από την Πέμπτη 26.03.2020 έως και το Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:
➧Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
➧Σάββατο από 07:00 έως 20:00.
➧Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.
Τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για τα σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν με τις παραπάνω υποχρεώσεις και ανέρχονται από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Αρμόδια αρχή για τη λήψη καταγγελιών, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Στο μεταξύ, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.