HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συμπεριφερθείτε σαν να έχετε το ιό - Μείνετε στα σπίτια - Μην πηγαίνετε στα χωριά σας

"Υπευθυνότητα είναι να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις τον ιό και φοβάσαι μη τον μεταδόσεις". Χωρίς κατάθλιψη, πανικό και φόβο α...

"Υπευθυνότητα είναι να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις τον ιό και φοβάσαι μη τον μεταδόσεις".

Χωρίς κατάθλιψη, πανικό και φόβο αλλά κυρίως με πειθαρχία, το Υπουργείο Υγείας με αυτό το νέο μήνυμα που παρουσιάζει προτρέπει με τα νέα μέτρα τους πολίτες να ακολουθήσουν σχολαστικά τις οδηγίες του Υπουργείου προκειμένου να αποφευχθεί με ενότητα και αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα η διασπορά του ιού.
Το μήνυμα μας προτρέπει να πάρουμε ένα ακόμα βήμα προστασίας μόνοι μας και χωρίς επιβολές, να συμπεριφερθούμε πιο υπεύθυνα στο ίδιο το περιβάλλον μας και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους οικείους μας από το να νοσήσουμε.
Το Υπουργείο με αυτό το μέτρο προτάσσει την πρόληψη που αυτή τη στιγμή είναι το κλειδί για τη μη αύξηση των κρουσμάτων.
Τα μέτρα που πρέπει να παίρνετε:
Τα μέτρα αυτοπροστασίας απαιτούν μάσκα, γάντια, αποφυγή συνωστισμού, παραμονή στο σπίτι και κυκλοφορία μόνο και εφόσον πρόκειται για αναγκαία μετακίνηση, απολύμανση και καθαριότητα στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Σχολαστική καθαριότητα και πλύσιμο των χεριών, συναλλαγές με κάρτα και αποφυγή στενών επαφών ακ΄πομα και μα τους οικείους μας.


Έκκληση Τσιόδρα: Μείνετε στα σπίτια-μην πηγαίνετε στα χωριά σας
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη επιστροφή στα χωρία μας οικογενειών που μαζί με τα παιδιά τους... μετακομίζουν στα χωριά, από τις πόλεις.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, απευθύνει έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του

“Μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από την έκκληση αυτή τη στιγμή; Αυτό είναι νομίζω το πιο ουσιαστικό. Αυτό είναι που λέω εγώ φιλότιμο και ευθύνη.
Εάν δεν υπάρχει αυτό, φυσικά και κάποιος θα διασπείρει τη νόσο σε αυξημένου κινδύνου ανθρώπους, οι οποίοι θα κολλήσουν τη νόσο και θα εμφανίσουν τις σοβαρές επιπλοκές. Και στην επαρχία μάλιστα που είναι και δυσκολότερα τα πράγματα όσον αφορά στο σύστημα υγείας, σε πολλές από τις περιοχές της Πατρίδας μας.
Λέμε στους ανθρώπους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και την επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να το πούμε τέλος πάντων;”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.