HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χωρίς κανένα κρούσμα τα Καλάβρυτα παρά τις ανεύθυνες φημολογίες για το αντίθετο

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού, δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ολόκληρο τον Δήμο Καλαβρύτων, παρ'όλες τις ανεύθυνες φημολογίες για το αντίθετο. Σ...

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού, δεν έχει επιβεβαιωθεί σε ολόκληρο τον Δήμο Καλαβρύτων, παρ'όλες τις ανεύθυνες φημολογίες για το αντίθετο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, έως σήμερα, λίγοι συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών, έχουν υποβληθεί σε τεστ, έχοντας ήπια συμπτώματα, με όλα τα τεστ να έχουν βγει αρνητικά.
Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, τηρώντας απαρρέκκλιτα το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ, ενεργεί άμεσα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, όπως και στις λίγες περιπτώσεις, περίπου 7 ατόμων, όλες αυτές τις μέρες, που προσήλθαν με ήπια συμπτωματολογία στο Νοσοκομείο. Όλα τα δείγματα υποβλήθηκαν σε τεστ και όλα έχουν βγει αρνητικά.
➠Η διασπορά ατεκμηρίωτων φημών, μόνο κακό κάνει και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί
➠Το kalavrytanews.com με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης σας ενημερώνει επι 24ωρο με εγκυρότητα και αμεσότητα.   

➧Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων σε πλήρη ετοιμότητα
Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε η σοβαρή πανδημία του κορονοϊού, τηρώντας το πρωτόκολλο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία μας.

➧Χρηστικές ενημερώσεις:  
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον ιό, αναστέλλονται  τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ΤΕΙ) του Νοσοκομείου Καλαβρύτων μέχρι νεωτέρας, με εξαίρεση τα απολύτως  αναγκαία (π.χ. ογκολογικοί ασθενείς, γυναίκες σε περίοδο κύησης και η επανεξέταση χειρουργημένων ασθενών κ.α.). Η συνταγογράφηση θα πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2692022222. Το Νοσοκομείο θα δέχεται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να αποφεύγετε κάθε άσκοπη επίσκεψη στο χώρο του Νοσοκομείου και σε περίπτωση που εμφανίσετε ήπια(ελαφριά) συμπτώματα ίωσης, όπως πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια, ΜΗΝ επισκέπτεστε το νοσοκομείο, αλλά μείνετε σπίτι και καλέστε στο 2692022222 για να μιλήσετε με τον γιατρό και να σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες

➧Συντονιστικό έργο από τον Δήμο Καλαβρύτων
Με απόφασή του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Νασιώτη του Κωνσταντίνου, υπεύθυνο για:
1. Το συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του Δήμου Καλαβρύτων, “Βοήθεια στο Σπίτι” και “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαβρύτων”, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των κοινοτήτων μας και των δημοτών μας, για τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο μέλλον.
2. Τον έλεγχο της πιστής τήρησης των υγειονομικών διατάξεων, για τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.
3. Την εισήγηση προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για αποφάσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα που πρέπει να παρθούν, σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες και τη λήψη μέτρων από το Δήμο, για την προστασία των κατοίκων των κοινοτήτων μας και των δημοτών μας.
4. Τη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων, για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης, για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων και των δημοτών του Δήμου Καλαβρύτων.

🔺Τα μέτρα που πρέπει να παίρνετε:
Τα μέτρα αυτοπροστασίας απαιτούν μάσκα, γάντια, αποφυγή συνωστισμού, παραμονή στο σπίτι και κυκλοφορία μόνο και εφόσον πρόκειται για αναγκαία μετακίνηση, απολύμανση και καθαριότητα στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Σχολαστική καθαριότητα και πλύσιμο των χεριών, συναλλαγές με κάρτα και αποφυγή στενών επαφών ακ΄πομα και μα τους οικείους μας.


🔺Έκκληση Τσιόδρα: Μείνετε στα σπίτια-μην πηγαίνετε στα χωριά σας
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη επιστροφή στα χωρία μας οικογενειών που μαζί με τα παιδιά τους... μετακομίζουν στα χωριά, από τις πόλεις.
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, απευθύνει έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του
“Μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από την έκκληση αυτή τη στιγμή; Αυτό είναι νομίζω το πιο ουσιαστικό. Αυτό είναι που λέω εγώ φιλότιμο και ευθύνη.
Εάν δεν υπάρχει αυτό, φυσικά και κάποιος θα διασπείρει τη νόσο σε αυξημένου κινδύνου ανθρώπους, οι οποίοι θα κολλήσουν τη νόσο και θα εμφανίσουν τις σοβαρές επιπλοκές. Και στην επαρχία μάλιστα που είναι και δυσκολότερα τα πράγματα όσον αφορά στο σύστημα υγείας, σε πολλές από τις περιοχές της Πατρίδας μας.
Λέμε στους ανθρώπους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και την επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου. Πόσο πιο καθαρά πρέπει να το πούμε τέλος πάντων;”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.