Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέες ΜΕΘ και προσλήψεις 2.145 γιατρών, νοσηλευτών

Στη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσεις σε όποιες κινήσεις και προσλήψεις είναι απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν...

Στη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσεις σε όποιες κινήσεις και προσλήψεις είναι απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπιστούν το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στις εβδομάδες που ακολουθούν στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγεία στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε με λεπτομέριες σε όλες της κινήσεις της κυβέρνησης από την έναρξη της επιδημίας εώς και σήμερα. «Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε.

Όπως είπε συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό».
Συνολικά υπολογίζεται πως 2.158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19.

«Πριν από 2 μήνες το Ε.Σ.Υ. είχε 565 κλίνες ΜΕΘ. Σε αυτές εμείς προσθέσαμε 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση του ιού της γρίπης. Σήμερα, το ΕΣΥ έχει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Και συνεχίζουμε. Προστίθενται καθημερινά και άλλες. 39 κλίνες ΜΑΦ ήδη μετατράπηκαν σε ΜΕΘ και έχουμε ήδη πάρει άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε ακόμα προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς και ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο κορωνοϊού. Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί ήδη για την απλή νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι μέχρι σήμερα 2.158. Αυτοί οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με βάση τις ανάγκες και το πλάνο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας περνώντας από τη μία φάση εξάπλωσης του ιού στην άλλη. Σε αυτή τη φάση το νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ με 60 κλίνες, το ΝΙΜΤΣ, πτέρυγες στο ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ με 56 κλίνες και το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΑΤΤΙΚΑ στην Ελευσίνα με 300 κλίνες, θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19», ανέφερε συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός: Οι προσλήψεις στην Υγεία
Όσον αφορά στις προσλήψεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίκλιας το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προχωρήσει σε ορισμένες και στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν αναλάβει υπηρεσία 176 γιατροί και 733 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
«Έχουν ήδη εγκριθεί ακόμα 2.145 προσλήψεις και πιο αναλυτικά, 431 γιατροί και 1.714 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Αυτοί θα προσληφθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ενώ απήυυνε και εκκληση για εθελοντική προσφορά λειτουργών υγείας μέσα από την πλατφόρμα ethelontes.gov.gr. «Για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια. Ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, συνταξιούχους επιστήμονες υγείας», είπε σχετικά ο Βασίλης Κικίλιας παραπέποντας στην σχετική πλατφόρμα.
Απάντηση σε καταγγελίες για τον προστατευτικό εξοπλισμό
Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε καταγγελίες εργαζομένων για ελλείψεις σε προστατευτικά μέσα, τονίζοντας ότι το υπουργείο προχώρησε άμεσα στις διαδικασίες προμηθειών για την επάρκεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών. Όπως εξήγησε όμως «στην παγκόσμια αγορά μαίνεται ένας πόλεμος για την προμήθεια υλικών άμεσης ανάγκης κάνοντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης παραλαβής δύσκολη, πολύ δύσκολη. Δεν ήταν θέμα χρημάτων, ήταν θέμα διαθεσιμότητας». «Η χώρα μας έχει ναυλώσει για αυτό το σκοπό, με πρωτοβουλίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, cargo jet αλλά και ειδικά διαμορφωμένα επιβατηγά αεροπλάνα, που έχουν φέρει και θα φέρουν στην χώρα μας, το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας», δήλωσε επίσης ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.