HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεόδωρος Νασιώτης: Το Όραμα

Τελικά έχουμε εμείς που αποτελούμε τη Δημοτική αρχή κάποιο όραμα για το Δήμο μας; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πολλά εξαρτώνται από τις δι...

Τελικά έχουμε εμείς που αποτελούμε τη Δημοτική αρχή κάποιο όραμα για το Δήμο μας; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πολλά εξαρτώνται από τις δικές μας ενέργειες που πρέπει να κάνουμε «χθες» για να ξεφύγουμε από τη λογική του διεκπεραιωτή μόνο της καθημερινότητας του πολίτη και του εγωιστικού τρόπου σκέψης καθενός από εμάς;
Πριν από χρόνια ένας άνθρωπος είχε ένα όραμα για το οποίο πάλεψε, φίλησε κατουρημένες ποδιές για να το υλοποιήσει και πραγματοποιώντας το άλλαξε το «ρου» της ιστορίας της επαρχίας των Καλαβρύτων. Ο Δήμαρχος Πάνος Πόλκας. 
Εμείς έχουμε κάποιο σχέδιο πως θα αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση των χωριών μας, πως θα κρατήσουμε νέους ανθρώπους στα χωριά μας, πως θα αλλάξουμε το Δήμο μας;
Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος με απαράμιλλή ομορφιά, με ιστορία, με θρησκευτικό τουρισμό, με το πρώτο στην Ελλάδα Χιονοδρομικό Κέντρο, με ένα Οδοντωτό, με απόσταση από τη θάλασσα που μπορεί να ελαχιστοποιηθεί αν πιέσουμε την Περιφέρεια για τη χάραξη ενός νέου δρόμου, ένα τόπο θυσίας με παγκόσμια απήχηση.
Έχουμε λοιπόν κάποιο σχέδιο που πρέπει να μπει σε εφαρμογή χθες;
Αν το δικό μας σχέδιο είναι να ηγούμαστε ενός πλήθους γερόντων, ενός συνεχούς συρρικνώμενου πληθυσμού, να κλείνουμε πρώτο τραπέζι πίστα στις εκδηλώσεις και παρελάσεις, τότε είμαστε ο πιο αποτυχημένος Δήμος της Ελλάδας.
Γιατί ενώ έχουμε όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αντιστρέψουμε το κλίμα της ερημοποίησης του τόπου μας.  
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα κρατήσει τους νέους στον τόπο τους, που θα προωθήσει ένα κομμάτι της τουριστικής πίτας από τα Καλάβρυτα προς τα άλλα χωριά όλων των δημοτικών ενοτήτων, που θα αναδείξει και θα προωθήσει προς τους τουριστικούς οδηγούς τις ομορφιές και τις ευκαιρίες όλων των χωριών μας.
Για να μείνουν οι νέοι μας εδώ, χρειάζονται δουλειές, καλή υγειονομική περίθαλψη για τους ίδιους και τα παιδιά τους και καλά σχολεία για να μπορέσουν αύριο τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους για ένα καλύτερο μέλλον.
Και πάνω σε αυτό το τρίπτυχο θα πρέπει να δουλέψει ο Δήμος.
Καλό είναι να κλείνουμε λακκούβες να ρίχνουμε τσιμέντα, να κάνουμε εκδηλώσεις (και θα πρέπει να τα κάνουμε) αλλά ο κύριος σκοπός μας θα πρέπει να είναι κάτι άλλο. Κάτι μεγάλο.

Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.