HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο Άννα Τινσένκο. Ο Ουκρ...

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο Άννα Τινσένκο.
Ο Ουκρανός πρέσβης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από την καθηγήτρια κα Σνιζάνα Χαλμούκη και ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη, για την μακραίωνη ιστορική πορεία του τόπου μας.  
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, με τον Δήμαρχο να τονίζει την προσπάθεια από την νέα Δημοτική Αρχή, για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με την σύνδεση τουρισμού – πολιτισμού, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία.
Να σημειώσουμε οτι στην Ουκρανία ζεί και δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός Ελληνισμού και ήδη ετοιμάζεται για τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχοντας ως αφορμή το ρόλο της Οδησσού τόσο στη δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας, όσο και στη συμβολή του παροικιακού ελληνισμού στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών.
Η κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον πρέσβη για την επίσκεψη, με τον κ. Πρέσβη να ευχαριστεί για την ζεστή φιλοξενία των Καλαβρύτων, να τονίζει την φιλία των δύο λαών και τους ισχυρούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, διαβεβαιώνοντας οτι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών. 
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.