Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χωρίς Αχαΐα και Καλάβρυτα η λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιάδα του 2020

Oλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες για τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους παρουσι...

Oλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες για τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους παρουσιάστηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 
Όπως ήταν ήδη γνωστό και επισημοποιήθηκε στην χθεσινή παρουσίαση, η Αχαΐα είναι απούσα από αυτό το γεγονός και η λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, δεν θα περάσει από την Αχαϊκή γη. 

Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς», Σάκης Ρουβάς.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της EΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος και η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά.
Ο Σπ. Καπράλος αναφέρθηκε στην διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη Λαμπαδηδρομία για το κοινό («είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς, δίχως αποκλεισμούς») και επισήμανε και την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στην Τελετή Αφής στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι παρούσα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σάκης Βασιλειάδης ανέλυσε τις λεπτομέρειες των Τελετών και της Λαμπαδηδρομίας. «Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει στην Ελλάδα 8 ημέρες, θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα και θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους. Θα γίνουν 28 τελετές, ενώ συνολικά οι Λαμπαδηδρόμοι θα είναι περίπου 600 από 2.500 που ήταν οι αιτήσεις…».
Η χορογράφος Αρτ. Ιγνατίου που από το 2008 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση όλων των τελετών, τόνισε ότι η ομάδα του τελετουργικού αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελείται από 55 άτομα. Οι Ιέρειες και οι Κούροι είναι χορευτές και ηθοποιοί και είναι όλοι εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.