Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Υπουργείο Πολιτισμού Τίμησε το Δ.Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε μια μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο (κτήριο Παλαιάς Βουλής) το Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία ...

Σε μια μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο (κτήριο Παλαιάς Βουλής) το Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη, τίμησε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αναγνωρίζοντάς το ως το πρώτο  μη κρατικό Μουσείο που αναγνωρίζεται επισήμως.
Στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ., ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ κ. Τσιγγρής,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, ο τέως Υπουργός κ. Ζαΐμης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Λαζουράς, ο τέως Βουλευτής κ. Κατσικόπουλος, η του  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Σταυρούλα (Βίλλυ) Φωτοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ιστορικού του λαογραφικού μουσείου Κ. Κοντογούρης, Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Βαζαίος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Ερμείδης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων.
Η επίσημη αναγνώρισή του έγινε έπειτα από συστηματική δουλειά της Διοίκησης του Μουσείου και του προσωπικού, επί μακρό χρονικό διάστημα, ετοιμάζοντας ένα άρτιο φάκελλο αιτήματος που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές και θα τοποθετηθεί το ειδικό σήμα στην είσοδό του. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτύπωσε, εξέτασε και αξιολόγησε τη συμμόρφωση του μουσείου ως προς το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, τα διεθνή πρότυπα και την επιστημονική δεοντολογία. Εξέτασε (και με επιτόπια αυτοψία) το νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, την οργανωσιακή του δομή και την στελέχωση του μουσείου, την οικονομική του βιωσιμότητα, τις κτιριακές του υποδομές και την ασφάλεια, τα ζητήματα συγκρότησης, τεκμηρίωσης, διαχείρισης και συντήρησης των συλλογών, την ερμηνευτική πολιτική και τέλος τις δραστηριότητες του μουσείου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει προς το κοινό.
Σε όλα τα παραπάνω αξιολογήθηκε με άριστα και έτσι του απονεμείθηκε ο τίτλος του «Αναγνωρισμένου από το κράτος Μουσείου».

Η κ. Μενδώνη εξήρε την συστηματική δουλειά που γίνεται στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τονίζοντας οτι είναι το πρώτο ελληνικό μουσείο που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο της διαδικασίας Αναγνώρισης,  καθώς έχει οργανωθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τα επαγγελματικά και επιστημονικά πρότυπα που το ΥΠΠΟΑ έχει θεσπίσει. 
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε την σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας κάνοντας μια ιστορική αναφορά στην δημιουργία, ίδρυση και εξέλιξη του Μουσείου που πλέον αποτελεί σύμβολο σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο
Στο Μουσείο απονεμήθηκε το Ειδικό Σήμα από το Υπουργείο Πολιτισμού



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.