HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Στην Αίθουσα Θρόνου τού Επισκοπείου στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του νέου έτους η τελετή της κοπής της Πρωτοχρο...

Στην Αίθουσα Θρόνου τού Επισκοπείου στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του νέου έτους η τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας διά τους ιερείς της περιφέρειας Βοστίτσης (Αιγίου) και τους συνεργάτες των διοικητικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 
Ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα, απευθύνθηκε πατρικώς στους παρισταμένους, εκφράζοντάς τους τις θερμές ευχές του διά καλή, ευλογημένη, δημιουργική και αγιασμένη χρονιά. Έθεσε ως σκοπό για το νέο έτος την ανανέωση και επαύξηση της εν Χριστώ αγάπης, της εμπιστοσύνης, της αλληλεγγύης, της αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων. Εκδηλώνοντας ως πνευματικός πατέρας την αγάπη του προς όλους υπογράμμισε: «Με την είσοδό μας στο νέο έτος ο καθένας μας πρέπει να ξεκινήσει καινούρια πορεία πνευματικής ζωής, αφιερωμένης στον πλησίον. Μια ζωή πραότητας, ταπεινώσεως και συγχωρητικότητας». Κάλεσε όλους σε πνευματική εγρήγορση και θυσιαστική προσφορά προς τον σύγχρονο άνθρωπο που περισσότερο από ποτέ αναζητά ελπίδα και χαρά στη ζωή του και κατέληξε ευχόμενος σε όλους υγεία, δύναμη στο έργο τους το νέο έτος και εκφράζοντας την ακράδαντη πίστη πως ο Χριστός θα είναι βοηθός στη ζωή όλων μας.

Το φλουρί τής Βασιλόπιτας βρήκε ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Καπράλος. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι πήραν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας αντήλλαξαν θερμές ευχές για το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.