HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

   Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως στην Αθήνα, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών έκοψε την πρωτοχρο...

 
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως στην Αθήνα, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του-την οποία προσέφερε ο ευγενής και φιλοτίμως φερόμενος και πραγματευόμενος Καμενιανίτης Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος-ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και την ετήσια Γενική του Συνέλευση. Παρουσιάστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο ένα ευρύ φάσμα ενεργειών που έγιναν και πρόκειται να γίνουν, ανεβάζοντας τον πήχη της πολιτισμικής δράσης στον τόπο μας πολύ ψηλά. Εκτενής αναφορά και ανάλυση παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων από το Σύνδεσμο: Για την 200ετηρία απ το 1821, καθώς και για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες εκδηλώσεις, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του πέραν των άλλων και απηύθυναν χαιρετισμό: Ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, Αθανάσιος Τζώρτζης συμπατριώτης μας από τον Προφήτη Ηλία (Γκέρμπεσι) Καλαβρύτων. Η Καμενιανίτισσα υποψήφια βουλευτής Επικρατείας Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα. Ο σπουδαίος μουσικολόγος και οθωμανολόγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγκριτος νομικός Δημήτριος Σταθακόπουλος από το Λευκάσιο Καλαβρύτων. 
   Ο Σύνδεσμος τίμησε τον Δημήτριο Σταθακόπουλο με πλακέτα σε μια μυσταγωγική ειδική εκδήλωση που καθήλωσε το ακροατήριο και άφησε έναν σπουδαίο σημαντικό απόηχο που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.
    Δημοσιεύουμε απόσπασμα των λόγων του Κ. Νικολόπουλου για τον τιμώμενο.
«….. Ο Σύνδεσμός μας - αγαπητοί μας κυρίες και κύριοι - έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο μας και την πατρίδα, αλλά και στην ανάδειξη και επιβράβευση όσων ατόμων ή και ομάδων ατόμων το πράττουν. 
   Είναι και ιστορικώς βεβαιωμένο και αποδεκτό αγαπητοί μου, ότι σε κάθε δύσκολη εποχή ο Παντεπόπτης Θεός αποστέλλει και τους κατάλληλους ανθρώπους στον κόσμο, για να αντισταθούν στην φυγόκεντρη τάση των πολλών και να τους επαναφέρουν στα ίδια.
    Έτσι και στη σημερινή μας εποχή, την εποχή της απαξιώσεως των πάντων, δεν απολείπουν οι άνθρωποι, οι οποίοι θείω θελήματι αντιστέκονται στην κατιούσα πορεία του συνόλου σχεδόν των ανθρώπων και δίνουν με το παράδειγμά τους την κατάλληλη μαρτυρία. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πραγματικά ορόσημο για ολόκληρες ανθρώπινες κοινωνίες, για λαούς και έθνη.
   Μεταξύ αυτών των ανθρώπων, και επικεντρώνουμε αυτή την στιγμή στον τόπο μας, την ιστορική περιφέρεια των Καλαβρύτων, υπάρχει και ο αγαπητός σε όλους μας Δημήτριος Σταθακόπουλος από το Λευκάσιο Καλαβρύτων, ο οποίος αγωνίζεται λόγω και έργω, δίδοντας τη δική του μαρτυρία απέναντι στους νεοεποχίτες και εθνομηδενιστές του καιρού μας, απ όπου κι αν προέρχονται αυτοί. 
   Ο Δημήτριος Σταθακόπουλος είναι προικισμένος με κατάλληλη παιδεία. Σπουδαίος Μουσικολόγος και οθωμανολόγος, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγκριτος νομικός και πολλά άλλα, δεν παύει να εργάζεται καθ ημέραν, είτε δια του λόγου, είτε δια της γραφίδος του για εμάς τους Καλαβρυτινούς.
    Η γενέτειρά του είναι η άλλοτε κοινότητα Τσορωτά ή Τσερνοτά η οποία ευρίσκεται σε εικοσάλεπτη απόσταση βορείως του Φίλια του πρώην Δήμου Λευκασίας Καλαβρύτων. Το χωριό του ανέδειξε μορφές, όπως τον φιλόχριστο Τσορωτάμπεη ή Τσερνοτάμπεη, τους εκπαιδευτικούς Ρηγοπουλαίους, τον ιερομόναχο και διδάσκαλο Αθανάσιο Ιβηρίτη, εξέχουσα μορφή στον Αγιορείτικο κόσμο του παρελθόντος αιώνος, και άλλους.
Ο Σύνδεσμός μας των τριών Ερυμανθίων χωριών: Καμενιάνων-Δροβολοβού-Δεσινού, με την επωνυμία «Ο Ηρακλής», ο οποίος στο παρελθόν ετίμησε και άλλες εξέχουσες Καλαβρυτινές μορφές του καιρού μας, απεφάσισε εφέτος να τιμήσει με τιμητική πλακέτα και τον φίλο μας Δημήτριο Σταθακόπουλο, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη προσφορά του προς την πατρίδα μας την Ελλάδα, τα Ελληνικά Γράμματα και ιδιαίτερα τα Καλάβρυτα, που ήδη ετοιμάζονται να γιορτάσουν μεγαλοπρεπώς την 200ετηρία της Απελευθερώσεως εκ του Οθωμανικού ζυγού. 
  Αγαπητέ μας φίλε Δημήτρη καμαρώνουμε για σένα, σε τιμούμε και σε αγαπούμε». 
   Ο τιμώμενος κατασυγκινημένος ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο στην αποστροφή του λόγου του, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην όλη προσπάθειά και την παρουσία του στα δρώμενα του τόπου μας, τις παρεμβάσεις του για τα θέματα ιστορίας, για τα Ελληνοτουρκικά και για πολλά άλλα άκρως ενδιαφέροντα που έκαναν το ακροατήριο να κρέμεται πραγματικά απ τα χείλη του.
   Ήταν μια αληθινά ιστορική στιγμή στην πορεία του Συλλόγου αυτή η εκδήλωση, που έρχεται να προστεθεί στη συνεχόμενη δυναμική, δημιουργική του δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.