Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και συμμετέχει στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στην περιοχή μας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ...

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στην περιοχή μας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία για την ανάγκη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο θώρακα γνώσης και προστασίας των παιδιών μας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης άνοιξε την εκδήλωση  με τίτλο «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ανακοινώνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας με το Children’s Rights Division του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο κ. Φαρμάκης υποδέχτηκε στην διοικητική έδρα της Περιφέρειας τη συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, την συνεχάρη για τις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλει  με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού και συνεχίζοντας τον σύντομο χαιρετισμό του, πρόσθεσε: «Αποτελεί χρέος μας, να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ που στοχεύει στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, όπως και κάθε δράση ή πρωτοβουλία που αφορά την προστασία και την υγεία των παιδιών μας.
Γιατί, ως γονιός και εγώ, σας λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει όσο τα παιδιά μας. Και ούτε κόπο, ούτε χρόνο, ούτε και χρήμα πρέπει να λογαριάζουμε μπροστά στην ανάγκη να τους προσφέρουμε έναν κόσμο ασφάλειας και ψυχοσωματικής υγείας».
Από την πλευρά της, η κ.  Ράπτη παρουσίασε την καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ και το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη, πέφτουν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. «Το αντίστοιχο ποσοστό στην χώρα μας, υπολογίζεται στο 16%» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η χώρα μας κινείται πλέον με γοργά βήματα προς τη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης κατά της παιδικής κακοποίησης.
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, μίλησε για την ανάγκη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονιών και παιδιών μέσω των «εργαλείων» που έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ των οποίων και κάποια εκπαιδευτικά βίντεο που με ευχάριστο τρόπο παρέχουν στα παιδιά τις αναγκαίες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να μην αποτελούν εύκολα θύματα.  
«Δική μου αποστολή είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι γονείς και οι τοπικοί φορείς μπορούν να βρουν on line ή σε DVD δωρεάν, τη σειρά animation που εξηγούν στα παιδιά πως να βάζουν όριο στα πονηρά αγγίγματα που μπορεί να  προέρχονται ακόμη και  από το στενό συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού.  Επίσης, σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως έχει συντελεστεί πρόοδος, παραμένει σημαντικός ο αριθμός των περιστατικών που καταγγέλλονται.  
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» έχει πραγματοποιήσει πάνω από 600 δράσεις και παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα.  
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χαιρετισμό απηύθυναν, οι Βουλευτές Αχαίας, Άγγελος Τσιγκρής και Ανδρέας Κατσανιώτης Βουλευτής Αχαΐας, ενώ ο Αστυνόμος Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Γιώργος Λυγερός, παρουσίασε την δράση της ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της καταστολής. Επίσης, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, η Βασιλική Δημοπούλου, Αντεισαγγελέας Ανηλίκων Πατρών, η Κατερίνα Νικολακοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων και η Έλενα Παλούμπη, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Υπογραμμίζεται ότι πριν την ενημερωτική εκδήλωση, η κ. Ράπτη βρέθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, όπου από κοινού υπέγραψαν τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ, καθώς και στις πρωτοβουλίες του Children’s Rights Division, του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
«Το έργο που κάνετε είναι πολύ – πολύ σπουδαίο και να είστε σίγουρη πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίξει και θα συνδράμει σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης προς την κ. Ράπτη, ενώ ο παριστάμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επεσήμανε ότι η καμπάνια ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ μπορεί να αποτελέσει μέρος του Σχεδίου Πρόληψης της Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.