HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην ΚΕΔ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος για τα προβλήματα των ορεινών, μειονεκτικών Δήμων

Στην Αθήνα καλούνται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το απόγευμα, μέλη του προεδρείου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος σε μια συνεδρίαση κατά την οποία ο...

Στην Αθήνα καλούνται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το απόγευμα, μέλη του προεδρείου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος σε μια συνεδρίαση κατά την οποία ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δημάρχων (ΚΕΔ) και δήμαρχος Τρικαίων Δημήτρης Παπαστεργίου θέτει σε συζήτηση το θέμα της αναβάθμισης, σε επίπεδο λειτουργίας αλλά και οργανωτικά, των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας καθώς και το συντονισμό τους με το βηματισμό της ΚΕΔΕ και το πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα προβάλει για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αποδέκτης της σχετικής πρόσκλησης είναι και ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Θανάσης Παπαδόπουλος ο οποίος ήδη, κατά την πρόσφατη εκλογή του στην ηγεσία των αιρετών της Α’ βάθμιας Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδος χάραξε ως κατευθυντήριες γραμμές του την λειτουργική και οργανωτική αναβάθμιση της ΠΕΔ και την ενότητα πάνω στους κοινούς στόχους που έχουν στο επίκεντρο της προσοχής όλων τα προβλήματα των ορεινών, μειονεκτικών αλλά μικρών ΟΤΑ της περιοχής αλλά και ευρύτερα. «Το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου και της σημασίας των ορεινών και μικρών δήμων είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας κατά την επόμενη τετραετία, τη σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνουν ήδη τα Καλάβρυτα, ένας δήμος καθαρά ορεινός και μειονεκτικός, έχοντας απευθύνει προσκλητήριο αγώνα. 
Τα ορεινά και οι μικροί δήμοι θα πρέπει να τύχουν της προσοχής της Πολιτείας η οποία ήδη έχει στραφεί και στηρίζει δημοσιονομικά αλλά και από άποψη ειδικών κινήτρων, τη νησιωτική χώρα. Η ΚΕΔΕ μπορεί να βρεθεί δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια να θυμηθούμε τόπους μαρτυρικούς και ξεχασμένους» δηλώνει σχετικά ο δήμαρχος Καλαβρύτων. 
Από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Φαρρών Θεόδωρος Μπαρής, τονίζει ότι οι μικροί δήμοι απαιτούν την προσοχή της νέας κυβέρνησης και με έργα πνοής όπως η αναβάθμιση του δρόμου Πάτρα - Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα και άλλες παρεμβάσεις ανάδειξης του φυσικού ορεινού πλούτου και των πανέμορφων οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.