HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δίωξη σε βάρος του ιερέα για τις φωτιές σε καρναβαλικές κατασκευές

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για εμπρησμούς καρναβαλικών κατασκευών, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών...

Ελεύθερος αφέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για εμπρησμούς καρναβαλικών κατασκευών, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του. Ο ιερέας παραπέμπφθηκε σε τακτική δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.
Σε σχέση με το κίνητρο, ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν”.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως “είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις”.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον ιερέα το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από τον εμπρησμό μίας ακόμη καρναβαλικής κατασκευής στην περιοχή του Ακταίου και επιπλέον κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε τρεις ακόμη καρναβαλικές κατασκευές στο κέντρο της Πάτρας.
 Ο συλληφθείς νεαρός ιερέας ανήκει σε ιερατική οικογένεια των Πατρών καθώς τόσο ο πατέρας του, ο οποίος δεν ζει πια, όσο και ο αδελφός του, ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών. Ο 40χρονος δεν έγινε αποδεκτός από την Μητρόπολη Πατρών, επιδίωξε όµως και τελικά χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας σε Μητρόπολη των Κυκλάδων. Εν συνεχεία αποχώρησε και τοποθετήθηκε ως ιερέας σε κοινότητα της Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων σε ενορία της Αιγιαλείας. Φέρεται ότι στο περιβάλλον του επικρατεί µια ατµόσφαιρα θρησκευτικού φανατισµού µε καταβολές εξ ανατολών. Και ο ίδιος ο 40χρονος συλληφθείς θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα θρησκόληπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.