HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι μικροί και ορεινοί Δήμοι στο επίκεντρο σύσκεψης στην ΚΕΔΕ - Παπαδόπουλος: Ενιαία φωνή από τους Δήμους

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, συνεδρίασε το το απόγευμα στην Αθήνα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλ...

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, συνεδρίασε το το απόγευμα στην Αθήνα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ, από κοινού με τους προέδρους των 13 Περιφερειακών Eνώσεων Δημάρχων όλης της χώρας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να αγκαλιάσει το σύνολο των α' βαθμίων ΟΤΑ σε μια πορεία αναβάθμισης της ισχύος τους, σε επίπεδο παρέμβασης στην κεντρική εξουσία. Της συνάντησης προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία για συναντίλιψη του συνόλου των αιρετών πάνω σε σειρά από ζητήματα που περνούν μέσα από την κυβέρνηση, θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά μέσω μιας επιτροπής η οποία θα μπορεί να συνεδριάζει πριν την προκαθορισμένη σύνοδο της ΚΕΔΕ, χαράσσοντας ουσιαστικά και την ατζέντα με τα θέματα που θα προωθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων.

«Είναι σημαντικό οι 320 και πλέον δήμοι και κοινότητες όλης της χώρας, παλαιοί και νέοι δήμαρχοι, να βρίσκουν μια ενιαία έκφραση και φωνή, καθορίζοντας εσωτερικά μέσω των Περιφερειακών τους Ενώσεων τα ζητήματα τα οποία θα μπαίνουν πλέον στην ημερήσια διάταξη, ως ενιαία διεκδίκηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ. Ο μαρτυρικός δήμος των Καλαβρύτων είναι όπως έχουμε ήδη πει, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αναβάθμιση της λειτουργίας της Περιφερειακής Ένωσης των δημάρχων όλης της Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα των μικρών, ορεινών και απομακρυσμένων δήμων που ενώνουν τη φωνή τους, σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας προσωπικό και πόρους για τεχνικά έργα και πρόσβαση σε δράσεις του ΕΣΠΑ που σήμερα διαθέτουν προνομιακά μόνο οι ισχυροί ΟΤΑ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος κ.Παπαδόπουλος.
ρεπορταζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.