HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

H πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη. Το απόγ...

H πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη. Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτελεί την πρότασή του για τη θέση.

Σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 32) η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται από τη Bουλή με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστον μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας. Η θητεία του νυν Π.τ.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου 2020. Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του αρχηγού του κράτους γίνεται για πλήρη θητεία ετών.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η απόφασή του δεν ήταν εύκολη. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση.


Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.