Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις Μνήμης παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγ...

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου -τον οποίο αναμένεται να συνοδεύσει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος- κορυφώνονται μεθαύριο Παρασκευή στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο από το Ολοκαύτωμα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου, την Παρασκευή, περιλαμβάνει στις 10:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της πόλης την τέλεση του πάνδημου μνημόσυνου για τους αδίκως εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, χοροστατούντος του Μακαριότατου τον οποίο θα συνοδεύσουν τέσσερις ακόμη Μητροπολίτες αλλά και ο οικείος ποιμενάρχης, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.    
Στα Καλάβρυτα θα είναι παρόντες μεθαύριο και οι Μητροπολίτες πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος, Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος και ο Καρπενησίου κ.Γεώργιος.
Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλειος Καρδάσης ενώ θα ακολουθήσει η πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό, στον Τόπο Εκτέλεσης όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, 25 δήμαρχοι και εκπρόσωποι συνολικά από 35 μαρτυρικούς Δήμους όλης της χώρας, ανώτατα στελέχη του Στρατού, της ΕΛΑΣ, σωμάτων ασφαλείας και Πρεσβευτές.
Βαρυσήμαντη αναμένεται να είναι και η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου, κατά το επίσημο γεύμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε σχέση με το ζήτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων.
Ο κ.Θεοδωρικάκος με τους δημάρχους και εκπροσώπους από το δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών 1940-'45 θα παραμείνουν και το Σάββατο 14 του μηνός στα Καλάβρυτα καθώς ώρα 11.00 π.μ. στο κτίριο «Πέτρινο» στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», υπό την προεδρία του Θανάση Παπαδόπουλου, με θέμα τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και την ανάδειξη των περιοχών μαζικών εκτελέσεων.
Ρεπορτάζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.